Грама протеин в храни с високо съдържание на протеини

Грама протеин в пиле, яйца, боб и повече

Искате ли да сте сигурни, че ядете достатъчно протеини всеки ден? Ако знаете колко протеин имате нужда , тогава можете да започнете да избирате храни с високо съдържание на протеини, които ще ви осигурят най-доброто. Докато можете веднага да мислите за пиле, риба и червено месо като източник на белтъчини, можете също да намерите протеин от растителни източници като боб и семена.

Бързо погледнете грамове протеини в месо, пилешко и риба

Унция месо или безкофеиново птиче месо има приблизително 7 грама протеин при готвене или 6 грама протеин за унция за порции, претеглени преди готвене.

Рибата има малко повече от 6 грама протеин за унция варени.

Унция-еквивалентите на протеиновите храни са тези, които най-добре съответстват на 1 унция от постно говеждо, свинско месо, безкофеиново птиче месо, риба или ракообразни, осигуряващи около 7 грама протеин. Те включват:

С тези правила за палене в ума, тук е поглед върху високо протеиновите храни, с грамове протеини в общи порции и мерки. Ще видите, че някои се различават от общото правило.

Пиле и Турция

Пилешкото и пуешкото месо са отлични източници на постно протеин, особено ако имате части без кожа. 4-унция част от пилешко или пуешко е около размера на палубата с карти и осигурява 35 грама протеин. След като готвите, можете да се насладите на пилешко студено или горещо като част от салата, сандвичи, сами или в други ястия. Може да е полезно да проверите списък на протеиновите грамове в различните части на пилето.

говеждо месо

Повечето разфасовки от говеждо месо имат 7 грама протеин за унция. Не е нужно да ядете големи количества говеждо или други храни с високо съдържание на протеини. Една проста хамбургер от три-лири може да осигури повечето от вашите протеинови нужди за деня, както следва:

риба

Рибите и ракообразните са добри източници на протеини, които културите по света разчитат на приема на протеин. Маслените риби като сьомга, риба тон, скумрия и сардини осигуряват полезни омега-3 мастни киселини . Въпреки това, децата и жените, които са бременни или планират да забременеят, трябва да избират от морски дарове, които имат по-ниски нива на заразяване с живак .

Свинско

Свинското месо може да бъде приятно допълнение към вашата диета и има същото съдържание на протеин като говеждо и птиче месо. Вие ще искате да търсите по-слаби съкращения. Изцерените продукти от свинско месо също има вероятност да имат повече сол и захар, отколкото може да искате във вашата диета.

Яйца и млечни продукти

Те обхващат животинските продукти, които са с високо съдържание на протеини. Можете да намерите млечни продукти, които са с по-ниско съдържание на мазнини, ако искате да ги избегнете. Въпреки че не са подходящи за вегетарианска диета, някои вегетарианци позволяват мляко и яйца и могат да ги използват като източник на протеини.

Фасул (включително соя)

Фасулът е основен източник на протеини за вегетариански и вегетариански диети . Те са по-ниски в някои от основните аминокиселини, отколкото храни с животински протеин, но ако ядете диета, която включва различни растителни източници, няма вероятност да имате дефицит.

Ядки и семена

Както при боб, ядки и семена са с високо съдържание на протеини и могат да дадат тласък на вегетариански или вегетариански диети. Имайте предвид, че количеството, необходимо за доставка на протеинов еквивалент, е по-малко за ядките и семена, отколкото за боб. В допълнение към протеините, повечето ядки и семена осигуряват полиненаситени мазнини, фибри, минерали (като магнезий и калций) и фитонутриенти.

Протеинови прахове

Количеството протеини и въглехидрати в протеиновия прах варира в справедливо количество в зависимост от източника на праха, така че ще трябва да прочетете етикета. Прахът от протеини може да бъде произведен от суроватъчен (млечен) протеин, яйце, соя, ориз, грах и други източници. Много видове протеини на прах се продават на културисти и спортисти. Не забравяйте да проверите етикетите и да избегнете всякакви нежелани добавки.

Словото от

Източните храни с високо съдържание на протеини включват едни от най-скъпите разфасовки месо и риба, както и бюджетно изгодния избор на боб, пиле и консервиран тон. Опитайте разнообразие от храни с високо съдържание на протеини и открийте многобройните начини, по които можете да се насладите.

> Източници:

> Всичко за групата на протеиновите храни. Изберете MyPlate. https://www.choosemyplate.gov/protein-foods.

> USDA хранителни композиционни бази данни. USDA. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.