Как да се върнете обратно след бременността

Много от новите майки искат да установят редовен навик да губят тегло на бебето, да печелят повече енергия и да получат малко необходимо само време за себе си. Ако наскоро сте имали бебе (поздравления!) И се чувствате като че ли сте готови да започнете да ходите по пост-партньори, ето някои съвети, за да сте сигурни, удобни и мотивирани.

1 - Намерете система за поддръжка на място

Стив Дебенпорт / Гети

Установяването на редовен работен навик като нова майка не е лесна задача, но признаването, че имате нужда от помощ, ще бъде ключ към успеха ви. Независимо дали получавате членове на семейството или външна помощ, важно е да направите план за това, кой ще ви помогне с грижите за децата, докато работите. Бъдете креативни, когато мислите за възможните възможности за гледане на деца. Например, можете да гледате детето на приятел, докато тя работи, а след това излизайте за бягство, докато тя се грижи за малката ви. Или тичайте заедно с вашите колички за джогинг, за да можете да се държите взаимно мотивирани.

2 - Говорете с Вашия лекар относно кога да започнете

Преди да се върнете обратно в движение, уверете се, че се консултирате с Вашия OB / GYN кога е безопасно да се върнете отново. Той или тя може да препоръча да чакате на две до шест седмици след раждането, в зависимост от доставянето, възстановяването и нивото на активност по време на бременността.

3 - Не очаквайте незабавни резултати

Дори да сте упражнявали по време на бременността си, все още не сте на същото фитнес ниво, което сте били, преди да забременеете и няма да се върнете на това място през нощта. Вашето тяло не е същото като преди да забременеете и имате някои нови предизвикателства като липса на сън и евентуално кърмене. Първите няколко седмици - или дори месеци - може да са изключително трудни, физически и психически. Но последователността е ключова - пазете се и се опитвайте да бъдете търпеливи! След първите 4-6 седмици бягането ще стане по-лесно и ще се почувства по-"нормално" и ще започнете да виждате все повече и повече резултати.

4 - Правете добро хранене и хидратация

Правилното хранене и хидратация са важни за всички бегачи, но особено за майките, които кърмят. Ако кърмите, имате нужда от около 500 калории на ден. Опитайте се да разпространявате калориите си през целия ден, като ядете пет до шест малки хранения, а не три големи.

5 - Следвайте график

Използването на тренировъчен график е чудесен начин да се уверите, че поддържате мотивацията си и използвате постепенен подход, за да избегнете наранявания и изгаряния. Дори ако вече сте работили преди бременността, ако сте предприели дълга почивка, трябва да започнете с график за начинаещи и да се облекчите отново.

6 - Инвестирайте в количка за джогинг

Дали грижите за децата са проблем? Количка за джогинг ви позволява да отидете на бяг, без да се притеснявате за това. Той също така ще ви изведе навън в природата, което е чудесно за вашето психическо здраве. Когато децата ми бяха наистина малко, се опитах да мине време с тях, така че можеха да отлагат докато бях.

7 - Намерете фитнес с грижи за деца

Много фитнес зали предлагат грижи за деца като полза от членството или за малка такса (много по-малко, отколкото бихте платили за детегледачка). Детската стая в моята фитнес зала винаги има поне едно или две деца, затова моите деца могат да имат контролирана играчка, докато се махам.

8 - Помнете ползите от бягането

Като заета майка, ще се почувствате издърпана в много посоки и може да започнете да се чувствате малко "вина за мама", че сте взели време да се упражнявате. Но е важно да запомните, че не само упражнявате за вас и вашето здраве, но и за вашето семейство. Винаги намирам, че съм по-добра майка - по-енергична, по-търпелива, по-малко стресирана - когато ми се струва време да бягам в живота си. Съпругът ми осъзнава и това, така че наистина се опитва да ме подкрепи и моя навик. Тъй като децата ми стават по-възрастни, искам да бъда модел за тях, тъй като те научат за важността на упражненията и здравословния начин на живот .