Основна микровълнова спагети скуош рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 97

Мазнини - 2g

Карби - 22гр

Протеин - 2g

Общо време 35 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 30 минути
Сервирания 1

През есента и зимата тиквички от всякакъв вид са сред най-богатите и най-евтините зеленчуци във всеки хранителен магазин. Те са също така хранителни: зимният тиква е чудесен източник на витамин А, калий и бета-каротин. Докато гъстите зимни тикви като кастрене, кабока и жълъд са най-добре печени, можете да парте спагети скуош в микровълнова фурна за безчувствителна страна ястие, или започнете да го готви в микровълнова фурна и да го завърши на печката.

Съставки

подготовка

  1. С дълъг, остър нож пробийте три или четири пъти по периметъра, като се уверите, че дупките се простират до центъра на тиква. (Това създава парни отвори в скуош.)
  2. Микровълнов скуош за 20 минути. Парата трябва да излиза от дупките в края на това време. Ако не, микровълнова за още 4 до 5 минути. Нека скуошът да седне в микровълнова печка за 10 минути след готвенето.
  3. Изрежете края на стъблото на тиква. Нарежете остатъка от тиква по дължината. Ще видите светло жълт скуош и по-тъмни, почти кехлибарени области. По-тъмните области ще съдържат семена. Отстранете всички семена и запазете светло жълтите нишки.

Сервиране на спагети скуош: Спагети и макаронени изделия могат да бъдат сервирани почти взаимозаменяемо, но повечето хора намират обикновен спагети скуош малко скучно. Вероятно ще искате да "обличате" скуош преди да сервирате. Този метод за готвене в микровълнова печка е лесен начин да се пара с тиква. Можете да сервирате спагети с нарязания от вас избор. Някои от тях са:

Задушени спагети скуош също е вкусно солено в зехтин или бекон. Тъй като вкусът е толкова лек, можете да го сдвоите със зеленчуци, домати, гъби, лук или почти всички други зеленчуци.