Vibram FiveFingers Walking Shoes Преглед

Обувките Vibram FiveFingers имитират ходенето на боси стъпала. Те са оформени като крак с отделни пръсти. Те са гъвкави, за да дадат свобода на ходенето на босите стъпала, но със защита на подметката на Vibram.

Възстановени суми: През май 2014 г. Vibram USA Inc. урежда съдебно дело, в което се твърди, че са направили неподдържани здравни претенции за маркетинга на обувките Vibram FiveFingers.

Купувачите ще могат да получат възстановяване чрез сайта fivefingerssettlement.com.

строителство

Подметката на Vibram Five Fingers е направена от гума Vibram TC1. Горната част на Classic е изработена от полиамидна тъкан, която бързо се суши. Обувката е изработена от антимикробен микрофибър, тъй като обикновено носещите не биха могли да носят чорапи. Обувките могат да се перат в машина. Те са леки, от 4 до 5 унции за всяка обувка.

Те идват в няколко стила, включително прост приплъзване, един с каишка за по-добра сигурност при ходене или бягане, студено време и пътеки .

Недостатъци

Както при всички леки, минималистични обувки, тази обувка трябва да се носи за кратки периоди от време, тъй като ползвателят изгражда толерантност към нея. Петте пръста няма да осигурят подкрепа, стабилност или контрол на движението и трябва да се използват предпазливо от тези, които се нуждаят от тези елементи.

Хората с пръсти с дължини, които не съвпадат с тези на обувката, ще имат затруднения.

Хората могат да изпитват известен дискомфорт, като пръстите се разделят. Обувките могат да се търкат между пръстите на краката и да причинят образуване на мехури или горещи точки. Тези обувки няма да работят за хора с пръсти или допълнителни пръсти.

Тъй като петте пръста се носят без чорапи, носителите могат да открият повече миризма на краката от обувките. Те могат да бъдат измити в машината и изсушени на въздуха.

преглед

Дейвид Ван Вйен носи Vibram Five Fingers и описва опита си. Дейвид е студент, а не експерт по обувки или специалист по здравето на краката.

"Взех най-основния модел," Five Fingers Classic ", тъй като минавах през една минималистична фаза в края на сезона, имах трудно време за оразмеряване, тъй като те не се продават в нормални размери на обувки в САЩ. Намерих ръководство за това как да измерим крака за тях, сега поставени на техния уебсайт и бях на разстояние от състезанията! Като поглед отзад, бих предложил, че ако имате проблеми с пръстите на краката, вие получавате двойка, която е с един размер голям, само 1/4 ", тъй като фитингите са точни.

Минаха няколко дни и пристигнаха. Време беше да се бос. Първата им работа беше малко кривата на обучение. Моят съвет сега е да ги поставите на пода и да наредите всичките си пръсти нагоре, плъзгайки се само по малко, докато всеки пръст е на правилното място. След това проучете. Най-напред се разхождах на моя килим, само за да се уверя, че искат това, и това е честната истина, никога не съм се радвал толкова много на килима. Аз съм млад човек, с други съквартиранти, така че често е малко опасно да ходиш бос. С тези, обаче, можех да почувствам килима (някога почувствах килима във вашите обувки?), Както и опасностите, но нищо не боли.

Чувствах се като супергерой; усещане, което се запазва всеки път, когато ходя на нова повърхност. "

Vibram FiveFingers промениха живота на Дейвид

Дейвид Вен Вен продължава: "Промяната, която тези малки обувки са имали в живота ми, е това, което бих искал да ви предам, те отново събудиха желанието ми да изследвам. тротоара и всички видове трева (да, всички те се различават), плевели, метални решетки и т.н. Моето любимо нещо досега е да ходя на хрупкави листа.

Те също ме изведоха от града много повече. Живея в красивия Тихия северозапад, а аз ги закарах на няколко походи.

Получавам доста външен вид, докато прекарвам хората по пътеките, а от гледна точка - доста въпроси.

Предполагам, че това, което се опитвам да кажа, е, че тези малки "обувки" са съживили страстта ми за ходене и туризъм. Вече не е лесен начин да се упражнявам или да пътувам, а опит, който ми е направил поне малко по-мързелив. "

Въпроси за Vibram FiveFingers

Рецензент на обувки Дейвид Ван Вйен отговаря на въпроси относно Vibram Five Fingers. Дейвид е студент, а не специалист по обувки или крака.

"Да не и не, острите скали все още не се чувстват добре, докато мога да ги вървя без да се засрамвам, те се обявяват.

Поддръжка на арка? Цялата подкрепа на арката е да подкрепяме слабите ни арки. Красотата на една арка е, че когато я притискате надолу, тя става по-силна. Разхождаш се съвсем различно с тези обувки. Докато сте защитени, все още вървите с движение на петите, за разлика от движението на петите, когато носите обувки.

Те са водни мокасини? Получавам това много. Трудно е да се обяснят на хората за какво са те, тъй като те са за всичко и сме толкова свикнали да имаме различна обувка за всяка дейност. Обикновено казвам на някого, че всичко, което правите с крака, можете да направите с тях. За тези, които искат да участват във водните спортове, бих препоръчал един от петте пръста с каишка.