Йога преходи: Как всяка Pose подготвя вас за следващия

Йога последователността може да изглежда като малко мистерия. Разбира се, има някои доста общи потоци, като например стандартната поздравителна слънчева светлина , но нито две класове не са съвсем същите, което поставя въпроса: "Как учителите на йога знаят как да въведат заедно позициите заедно, за да създадат безпроблемно уреждане? знаете кога, къде и как да преминете между пози? "

Вярвайте или не, йога последователността не е огромна загадка (въпреки че е талант). Точно като йога се представят, йога преходите имат цел и всеки преход е специално създаден да подготви тялото ви за следващата поза. Има метод към процеса.

Освен това преходните йога, както и позициите, са важни за вашата цялостна практика в йога. Не бива да се ускорявате с тези преходи или да се движите от една поза на друга, без да се занимавате с внимание и намерение. Ако го направите, бихте могли да приключите да продавате цялата си практика кратко. Ребека Уейбъл, високопоставен инструктор по йога и основател на Йо Йога! , разгражда ползите и причините за общите преходи.

осъзнаване

Знаете, че практиката ви по йога трябва да насърчава вниманието, но колко често забравяте да дишате, докато държите здрава поза?

Weible изтъква, че преходите в йога са всъщност възможност да популяризирате съзнанието и да сте в крак с момента, "преходите - пози или движения, които ви помагат да се движите от една поза към друга - са част от практиката, тъй като те ви помагат да останете в настоящето като същевременно поддържате структурната цялост и гладкото дишане, докато влизате във всяка поза. "

Помислете за това - може да се борите да дишате гладко, докато се опитвате да задържате воин III , но по време на преминаващите преходи е по-лесно да създадете модел на добросъвестно дишане.

Например, трябва да издишвате по време на напред фолд, да вдишвате по време на възходящо куче и да издишвате отново, когато преминете към куче надолу. Устойчивостта на тези преходи почти става като сърдечен ритъм на вашата практика, което ви помага да останете наясно, докато се движите.

Подравняване

Основното предимство на йога е фокусът й върху идентифицирането и коригирането на дисбалансите в тялото, особено тези между лявата и дясната страна. Всъщност, обикновено е една страна на тялото да бъде по-силна или по-гъвкава от другата, което може да доведе до проблеми с правилното изравняване.

Weible дефинира подравняването като "правилното позициониране на всяка част от тялото по всяко време, във всяка позиция, която спомага за поддържането на безопасността и ефективността на тази позиция или движение". Въпреки че мускулните дисбаланси и отклоненията са често срещани, те не са идеални.

Това е мястото, където се появяват преходите. Weible обяснява: "Транзиите насърчават правилното привеждане в съответствие, като ви помагат да се подготвите и да влезете в поза, в крайна сметка да подобрите позиционирането на тялото си в движението между пози, както и в самата поза."

Чрез използването на преходи за насърчаване на правилното изравняване, вие се радвате на по-безопасна и по-ефективна практика.

подготовка

Един от най-очевидните начини за преход към йога улеснява висококачествената йога практика е как те физически подготвят тялото си за следващата поза. Като се има предвид огромният брой йога, възможните преходни последователности са практически безкраен, но Weible споделя следните общи примери

Йога преходите и последователностите са предназначени да спомогнат за загряването на мускулните групи, които сте на път да се насочите в следващата поза, като същевременно насърчавате правилната форма, като стимулирате разширяването и ангажираността на близките мишени. Винаги има логическо обяснение защо движението на прехода се добавя към последователност.

Изграждане на сили

Йога обикновено не се смята за основна форма на упражняване на сила, но това е практика, която е ефективна при идентифицирането на слабости и дисбаланси, докато се работи за тяхното коригиране.

Тежки бележки, че преходите могат да бъдат използвани за насърчаване на изграждането на сила. "Пример за това е действието да приведете коляното до носа си, преди да стъпите крака между ръцете си. Това ангажира сърцевината и горната част на тялото ви, позволявайки повече пространство за привеждане на крака напред и тази ангажираност изгражда сила в корема и раменете. "

контрол

Точно както можете да подобрите привеждането в съответствие и да изградите силна сила с редовна практика на йога, следващият естествен резултат от използването на общи преходи по време на Вашата практика е по-голямата координация, мобилността и в крайна сметка контрола. Както казва Weible, "Укрепването на здравината ви дава мускулна памет и по-голям контрол върху начина, по който се движите.

Този контрол позволява на вашата практика да напредва. Колкото по-комфортно сте с основните преходи, можете да започнете да включвате по-усъвършенствани преходи, като например преместване от гарван в поставка за триножници, преди да се върнете на врана. Този тип преход има много контрол. "

Въпросът е, че не можете да започнете с напреднал преход. Трябва да започнете с по-основна и ясна възможност да развиете правилно подравняване, сила и контрол. Само тогава можете безопасно да "нагоре" на по-напреднали ходове.