Пикантна рубиня червена салса

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 19

Мазнини - 1гр

Въглехидрати - 1гр

Протеин - 0 грама

Общо време 10 мин
Подгответе 10 минути , гответе 0 мин
Сервирания 10 (всеки 2 T)

Вкусна с червени съставки, тази рецепта съдържа червени черешови домати и червени pappadew пиперки, плюс огнени, пушени подправки - кайен и пушена (испанска) червен пипер.

Тази салса предлага безброй хранителни вещества за здравето на мозъка. Знаете ли, че порции зеленчуци на ден предпазва от когнитивен упадък? Оцветяването на чинията ви може да накара мозъка ви да бъде цяла година и половина по-млад!

При около 25 калории на чаша, черешовите домати предлагат голям хранителен удар за много малко калории. Замърсени с имуностимулиращи витамини А и С, както и фолат , домати могат да запазят възпаление на залива. Освен това пиперът удвоява витамин С и калий в тази рецепта. С намек за земята кимион, тази рецепта също предлага антиоксидант сила от куркумин.

Съставки

подготовка

  1. Комбинирайте всички съставки в една средна купа. Смесете леко и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

За да намалите топлината в тази салса малко, пропуснете лют червен пипер. Червените пиперки работят и в тази рецепта, но няма да получите интензивен сладък и пикантен вкус, който правите от папките.

Ако ви харесва кориандър, можете да добавите намек за зеленина и вкус с няколко нарязани клонки.

За по-интензивен аромат на лук, използвайте червен лук вместо жълт. За допълнителна сладост, хвърлете в нарязано варено червено цвекло.

Съвети за готвене и сервиране

Сервира се незабавно или в хладилник за употреба в рамките на 1 до 2 дни. Насладете се със сини царевични тортила или се насладете на печена сьомга, солена скарида или пуешко бургер . Смесете една супена лъжица в извара за вкусна закуска или я хвърлете в смесена зелена салата с нарязан тофу за здравословен обяд или вечеря.

Можете също така да поставите една или две купички върху печен Айдахо или сладки картофи и поръсете с настъргано сирене пармезан за бързо хранене.