Как да подобрите гъвкавостта в практиката си

Скъпа леля йога,

Аз правя йога вече една година. Аз го обичам абсолютно. Една поза, която бих искал да подобря, е предната завой (paschimottanasana) . Моите hamstrings са много стегнати. Чудех се кой е най-добрият начин за подобряване на гъвкавостта в моите hamstring, така че мога да докосна пръстите си с прав крака и обратно с хубава усмивка на лицето ми.

Трябва ли да увелича броя на пъти, когато правя hamstring се простира? Трябва ли да използвам йога каишка, когато правя стречинг се простира? Ще използва ли каишката, за да подобря гъвкавостта си, вместо да не използвам каишката?

-° С.

Уважаеми С.,

Преди всичко, чудесно е, че целта ви е да направите поза с усмивка на лицето си. Това е много важен (и често пренебрегван) компонент на всяка йога поза. Ако се забърквате в трудна поза, но изглеждате като страдащи, какво се получава? Твърде често се оглеждам и виждам стая, пълна с гримове. Така че вече вършите добра работа.

Второ, добре дошли в моя свят! Аз страдам от стегнати hamstrings себе си, така че аз чувствам вашата болка (в гърба на краката ми ден след класа).

Трето, ето съветите: Да, това ще помогне, ако практикувате опъване на кокалчетата колкото е възможно по-често, в идеалния случай всеки ден. Обърнете внимание на моята ежедневна тренировка . Това ще ви държи между класовете.

Предпочитам да правя нещата в завой, стоящ напред, защото чувствам, че гравитацията ми помага да постигна по-дълбоко разстояние, отколкото когато съм седнал. Други стоящи пози, които ще опънат вашите hamstrings включват триъгълник , половин луна и пирамида . Опитайте се да направите няколко от тези поза всеки ден. В края на сесията на йога се докосвайте напред, когато вече сте загрети.

Ако вашият учител ви дава възможност да изберете хладно поза в края на тренировката, това е чудесна възможност да направите своя пасхитотанасана.

Една йога каишка наистина е хубаво средство за работа на застаналия напред завой. Поставете лентата около стъпалата на краката си и работете, като преместите ръцете си надолу към лентата, докато държите гърба си прав и раменете ви в гнездата. Каишката ви помага да се впускате по-дълбоко, без да се жертвате от подравняването си. Все още можете да подобрите без каишката, но е хубаво да получите това допълнително влияние.

Накрая, култивирайте търпението. Не искате да го прекалявате, тъй като нараняванията, причиняващи рак, са болезнени и бавно заздравяват. Не насилвайте нищо. Последователното леко разтягане е начинът да отидете тук. Вашите hamters ще станат по-гъвкави с течение на времето, но това може да отнеме години. Не забравяйте да се усмихвате!

Namaste ,

Леля йога