Как правилно да съхранявате бадеми

Съхранение съхранява бадемите пресни и безопасни

Бадемите са фантастична закуска и идеално допълнение към здравословното хранене. Тези ядки са богати на хранителни вещества, включително фибри и протеини, и те са доста вкусни. Въпреки това, ако сте фен на бадеми, може би сте забелязали, че те могат да останат застояли и в крайна сметка вкуса наистина лошо. Те не трябва да се ядат, въпреки че решението е просто и всичко, от което имате нужда, е няколко съвета за правилното съхранение.

Съхранение на бадеми

Бадемите трябва да се съхраняват в херметически затворен контейнер и най-добре е да ги съхранявате в хладилника или фризера. Не се препоръчва те да се съхраняват на стайна температура за периоди от време, така че вашата килера не е добра идея. Можете обаче да отделите достатъчно за ден или два от съхранение, като запазите останалото безопасно и свежо.

Според Калифорнийския бадем, срокът на годност на бадемите зависи от това как се обработват.

Това са мазнините

Бадемите са богати на омега-3 и мононенаситени мазнини, поради което са добри за здравословна диета. Но тези мазнини започват да се разяждат, ако бадемите са изложени на кислорода във въздуха, особено при стайна температура.

Рандидното масло прави вкусните бадеми вкусно. Задушени бадеми не са отровни, но мазнините вече не са полезни. Възможно е гранялата мазнина да допринесе за хронични здравословни проблеми, ако се консумира често. Така че, когато бадемите вкусват лошо, е време да ги изхвърлите.

Бадемите продължават по-дълго от другите ядки, защото съдържат някои фитохимични антиоксиданти, които предпазват ядките.

Тези антиоксиданти могат да бъдат полезни и за хората. Всъщност, бадемите го правят на върха на много списъци за супер храни.

Какво за Салмонела?

Като цяло, трябва да сте безопасни от салмонела, когато става дума за бадеми. Салмонела е бактерия, която причинява симптомите на симптомите на хранене, включително разстройство на стомаха, повръщане, диария и треска.

Обикновено мислим за салмонела със сурови яйца или сурово пиле. Суровите бадеми обаче са отговорни за две огнища на салмонела в Съединените щати през 2000 и 2004 г. Има и огнище поради суровите бадеми в Австралия и една в Швеция.

Поради тези случаи бадемите сега трябва да бъдат печени, бланширани или обработени по някакъв начин. Те също така могат да бъдат задушени или обработени с газ, наречен пропиленов оксид. Нито едно от тези процедури не унищожава хранителната доброта на бадемите.

Словото от

Бадемите са голяма част от вашата диета, но за да извлекат пълните си ползи, те трябва да се съхраняват правилно. Най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че ако бадемовият вкус е лош, не трябва да го ядете.

> Източници:

> Bruhn C, Harris LJ, Giovanni M, Metz D. Nuts: Безопасни методи за потребителите да обработват, съхраняват и се наслаждават на бадеми, кестени, пекани, шам-фъстъци и орехи. Университета на Калифорния Дейвис. 2010. http://ucfoodsafety.ucdavis.edu/files/44384.pdf.

> Калифорнийски бадеми съвет. Често задавани въпроси: Как да съхранявам бадемите си. 2017.

> Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Факти за цианида. 2015.

> Харис Л.Д., Палъмбо М, Бечуц Л.Р., Д.Данюлк. Избухвания от дървесни ядки, фъстъци и семена от семена. 2017.