Защо получавам толкова лесно тегло?

Чувствате ли се, че натрупвате тегло просто като гледате на храна? Не си сам. Много страдащи dieters се чудят: " Защо се натрупвам толкова лесно?" и "защо продължавам да се натоварвам?" Може да се чувствате така, сякаш правите всичко възможно с диетата си и план за упражнения, и все пак, паунда продължава да се събира.

Първо, знайте, че не сте сами. Много диети се занимават със същата дилема.

След това започнете да зададете няколко въпроса за вашата програма. Проблемът вероятно не е ти. Може да е, че диетата, която сте избрали, не е правилна, или вашите калории трябва да бъдат коригирани, или правите напредък, който не осъзнавате.

Аз продължавам да печеля тегло и не е честно!

Не е необичайно да имате приятели, които могат да ядат всичко и да останат тънки като релси. Почти всеки, който има проблем с теглото, знае някой, който остава със същия размер, без значение какво. Вие знаете за кого говоря - този човек, който просто яде безкрайни количества храна, но никога не изглежда да спечели лири. Това е толкова разочароващо. И това е особено трудно, ако този човек яде всички храни, които обичате, но знаете, че трябва да ги избягвате.

Най-важното е, че повечето от нас се чувстват зле. И това ни кара да обвиняваме някого. Звучи ли познато? Ако е така, какво казвате на себе си, за да направите всичко по-добро? И какво правиш, когато тези чувства удариха? Много от нас ядат - и това може да е в основата на проблема.

Ако се борите със загуба на тегло, не се бийте. Това е най-лошото нещо, което можеш да направиш. Повечето от нас ядат, когато сме депресирани и искаме да се упражняваме, когато се чувстват зле за себе си. Истината е, че всеки се бори с нещо. Вашата борба е загуба на тегло. Твоят кльощав приятел може да се бори с бюджетиране, организация или академичен успех (умения, с които може да си добър!).

Дайте си признание за нещата, които вършите добре и донесете тази увереност на предизвикателството за загуба на тегло.

Защо получавам лесно тегло?

Много е трудно да се разберат точните причини, поради които някои хора лесно печелят тегло. За повечето хора, наддаването на тегло или загуба на тегло винаги ще се сведе до собствените си хранене избор и упражнения навици . За да намерите решение, трябва да проверите отново калориите си (избор на храна) и калории (упражнения и навици за физическа активност).

Задайте си няколко въпроса.

Слово от

Не забравяйте, че метаболизмът значително се отразява на тенденцията на човек да загуби или да наддаде. Промяната на метаболизма ви е по-трудна от промяната на навиците ви за хранене и упражнения . Можете да се стремите да постигнете хранителни навици или фитнес, но просто не можете да направите своя метаболизъм ваш.

Има някои фактори за наддаване на тегло, които ние просто нямаме контрол над. Но има и други, които можем да променим. Има хормони, които засягат глада и метаболизма. Ние не можем да контролираме тези. Но можете да направите възможно най -здравословен избор, когато ям . И можете да упражнявате, за да се почувствате добре за тялото си , а не просто да отслабнете. Тогава, ако все още лесно печелите тегло, знам, че правя всичко, което мога за здравето и благополучието си.

Промяната в перспективата може да не промени теглото ви, но след това отново може. Ако не друго, тя може да ви накара да се почувствате по-добре за тялото и теглото си ... на всякакъв размер.