Колко вода имам нужда, когато съм Hungover?

Въпрос: Помощ. Пих прекалено много снощи и се чувствам болна като куче тази сутрин, е ... следобед. Аз съм сериозно болен и имам работа. Ще пие ли повече вода по-бързо да ми прекарам този махмурлук? Колко ми трябва?

Отговор: Мисля, че повечето хора, които пият алкохолни напитки, понякога консумират една или две напитки твърде много (или може би дори повече).

Докато чашата за пиене е забавна, изплащането идва по-късно, ако пиете твърде много. Ще се събудите с махмурлук, точно както сте сега.

Hangovers се случват по няколко различни причини, един от които се дехидратира. Другите причини включват токсични вещества, които се намират в напитката или се създават в тялото ви, когато черният дроб работи извънредно, за да се отърве от натрупаната алкохол. Но съм сигурен, че сега не искаш лекция; просто искаш да се чувстваш по-добре. Добрата новина е, че питейната вода ще ви помогне да се почувствате по-добре, поне до известна степен. Лошата новина е, че все още има известно време да се възстанови.

Колко вода трябва да пиете?

Трудно е да се каже точно колко вода ви трябва. Зависи от това как сте дехидратирани и колко тежък е махмурлука, но бих казал, че е добра идея да напълнете голяма чаша вода и да отпивате глътка или две на всеки няколко минути. Ако стомаха ви може да се справи с нея, можете да вземете няколко глътки, но ако сте в лоша форма, хлътнали вода може да ви накара да се изхвърлите.

Дръжте пиенето на вода цял ден, дори след като махмурлукът ви е изчезнал. Пийте много вода на следващия ден.

Какво за други напитки?

Не е нужно да пиете чиста вода, за да рехидратирате. Сок, билков чай , мляко, зеленчуков бульон, пенлива вода или безалкохолни напитки са добре. Ако се нуждаете от усмивка, пиенето на кофеинови напитки като кафе или черен чай може да ви помогне да се почувствате малко по-енергични.

Останете далеч от косата на кучетата лекарства (пиене повече алкохол, докато сте hungover), вие ще забавите само неизбежния махмурлук, и тя може да бъде по-лошо от текущото.

Яжте и малко храна. Прясният плод е хубав, защото е с високо съдържание на течности и ще ви помогне да рехидратирате. Но ако не се чувствате, опитайте нещо просто като тост, английски кифли, яйца или каквото ви е утешаващо.

Предотвратяване на мечове

Така че, сега, когато сте болни, може да правите обещания за себе си и вашето лично божество, за да не пиете отново. Добре е за вас, ако можете да спазите обещанието си, но ако не, опитайте да планирате следващия път, когато излезете да пиете с приятелите си.

Изпийте чаша вода, преди да попаднете на алкохола и да вземете друго между напитките. Това може да забави приема на алкохол, така че може и да не се напиете, плюс това ще ви помогне да се задържите хидратирани. И да, знам, че цялата допълнителна вода ще те накара в тоалетната да пие много, но е по-добре, отколкото да се оправиш на следващия ден.

Източник:

Националните здравни служби на Обединеното кралство. "Хладнокръгли изцеления". Актуализирано на 9 октомври 2014 г. http://www.nhs.uk/Livewell/alcohol/Pages/Hangovers.aspx.