Push Up Plus Overhead Press работи почти всяка мускулатура

Бързо, ефективно упражнение за сила на съединението, когато нямате много време

Натискането нагоре и натискане нагоре, или нагоре, плюс надясна преса, е голямо комбинирано упражнение , насочено към почти всяка мускулна група. Не мога да си спомня точно откъде научих това упражнение, но това беше моето любимо упражнение за силата на духа в продължение на години. Това е проста тренировка, която да използвате, когато не можете да продължите с пълната си рутинна тренировка поради пътуване, ваканция или други задължения.

Това също е хубава основна тренировка за тези, които не харесват силата на тренировките, нямат много време или нямат много оборудване или пространство.

Това е прав път за почти всеки спортист на ниво, за да се укрепи цялото тяло в едно упражнение. Това е просто и ефективно. Също така не е нужно да се притеснявате за определени мускулни групи, ред на упражнения или повторения и сетове. Когато се прави правилно, тя работи почти всеки мускул в тялото ви, повишава сърдечната честота, добавя интензитет и ви изтрива (по добър начин) за около 10-15 минути.

Чрез комбиниране на тази сила се движите с някои основни сърдечно-съдови упражнения (ходене, джогинг, колоездене, гребане, плуване и т.н.) ще имате пълна тренировка, която не е твърде сложна и никога не се скучае. Упражнението може да се извършва ежедневно, ако използвате по-леки тежести, но ако сте тежки, вероятно ще се стремите около три пъти седмично с почивен ден между тренировки.

Демонстрационни видеоклипове:

модификации

Всеки може да се възползва от тази тренировка, като направи няколко модификации.

Модификации за начинаещи
Начинаещите могат да използват по-леки тежести, да правят модифицирани натискания нагоре, да се движат по-бавно, да се връщат обратно в бутане нагоре с един крак и да правят по-малко повторения. Ако основното натискане е твърде трудно, можете да го направите по-лесно, като отпадате на колене и правите начинаещ натискане нагоре или заменете 30-секундна дъска вместо натискане нагоре.

Модификации за напреднали упражнения
Спортистите от най-високо ниво могат да направят това упражнение много по-трудно, като използват по-тежки тежести, увеличават темповете на повторенията, добавят динамични преходи (ритане и на двата крака назад и назад към натискане нагоре в същото време, като бурбета) и добавяне на повече повторения комплекти.

За да добавите още един ход в упражнението, помислете за правенето на стрелките нагоре и надолу, преди да скачате назад за пресата.