Пие бира в модерност, полезна за вашето здраве?

Бирата се е приготвяла само за толкова дълго, колкото хората култивират култури. Произвежда се с някои много здрави съставки: хмел, пивоварна мая, ечемик и малц. Бирата е добър източник на фолат, ниацин, магнезий, калий и ниацин.

Умереното пиене на бира може да бъде здравословно

Пиенето на бира или две на ден може да е полезно за вашето здраве. Има някои проучвания, които разглеждат консумацията на алкохол, въпреки че обикновено включват всички източници на алкохол, включително вино и алкохол.

Норвежко проучване, публикувано в Journal of Internal Medicine през 2015 г., показва, че леката до умерена консумация на алкохол е свързана с по-ниска честота на сърдечни пристъпи.

Друго изследване, публикувано през 2015 г. в списание Current Obesity Reports, казва, че леката до умерена консумация на алкохол не е свързана с проблеми с теглото, въпреки че изследователите съобщават, че тежките пиячи са склонни да имат проблеми с теглото.

Жените, които пият умерени количества алкохол, също могат да имат по-малка вероятност да развият диабет, въпреки че проучване, публикувано в Diabetes Care през 2015 г., посочва, че ползата не се отнася за мъже, които пият умерени количества.

Общо взето, съществуват редица проучвания, които предполагат, че леката или умерена консумация на бира може да е от полза, но е важно да не забравяме, че тези проучвания разглеждат корелациите, а не пряка причина. Може би по-здравословните хора просто пият повече, или хората, които не са толкова здрави, решат да не пият по здравословни причини.

Така че, ако не пиете бира сега, не е нужно да започнете само да получите ползи за здравето - има много други неща, които можете да направите. Яжте по-здравословна диета, консумирайте по-малко калории, упражнявайте повече и работете върху намаляването на стреса.

Кой не бива да пие бира?

Пиенето на бира не е за всеки. Например, някои хора имат лични или религиозни причини да не пият бира или други алкохолни напитки, а други просто не харесват вкуса.

И, разбира се, следва да се следват законите за напитките - възрастта за пиене в Съединените щати е 21 години, възрастта за пиене в Канада е 18 или 19. Другите страни се различават.

Също така има медицински причини, поради които някои хора трябва да стоят настрана от пиенето на бира или поне да говорят с лекаря си преди да пият:

Хранителна информация

Ето разбивка на хранителните вещества, които се намират в една порция бира, която е около дванадесет унции или 356 грама. Тази обща информация е за повечето редовни бири, но трябва да прочетете етикета, за да сте сигурни в точния брой калории, защото информацията за хранителните стойности може да е различна за леките бири.

Макронутриенти

Микронутриентите:

Източници:

Gémes K, Janszky I, Laugsand LE, László KD, Ahnve S, Vatten LJ, Mukamal KJ. "Консумацията на алкохол е свързана с по-ниска честота на остър миокарден инфаркт: резултат от голямо проспективно популационно проучване в Норвегия". J Intern Med. 2015 септември 14.

Knott C, Bell S, Britton А. "Консумацията на алкохол и рискът от диабет тип 2: систематичен преглед и метаданна реакция на дозата от повече от 1.9 милиона индивиди от 38 наблюдателни изследвания". Диабетна грижа. 2015 Sep; 38 (9): 1804-12.

Траверси Г, Чапут JP. "Консумацията на алкохол и затлъстяването: актуализация". Curr Obes Rep. 2015; 4 (1): 122-130.

Американското министерство на земеделието служба за селскостопански изследвания Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референтна версия 28. "Основен доклад: 14003, Алкохолни напитки, бира, редовни, всички."