Резервен с сърдечна честота

Резервът за сърдечен ритъм е разликата между сърдечната честота на почивка на човек и максималния пулс . Това е диапазона на стойностите на сърдечната честота, които можете да видите за индивид, между най-ниските, които имат в покой, и най-високите, които могат да постигнат чрез натоварване.

Резервът за сърдечен ритъм се използва за изчисляване на зоните за упражняване на сърдечен ритъм по формула Karvonen.

В проучванията е установено, че сърдечният ритъм се сравнява добре с резерВата за потребление на кислород (VO2R) за оценка на изразходваната енергия при различни усилия.

Също известен като:

Резервът на сърдечната честота се използва за интензивност на целевото упражнение

Karvonen Formula използва номера на сърдечния ритъм преди да изчисли процента на сърдечния ритъм от максималните стойности за целевите сърдечни честоти. Трябва да знаете своя пулс за почивка, като вземете пулса си първо след събуждането и преди да излезете от леглото. След това трябва да знаете максималния си сърдечен ритъм, който може да бъде изчислен чрез изваждане на възрастта ви от 220 (класическа формула на Karvonen) или 206,9 - (0,67 х възраст) с актуализираната формула. Това може да не е точно, ако сте в много добро аеробно състояние за вашата възраст, така че спортистите могат да използват други методи, за да определят максималния си сърдечен ритъм.

С тези две числа, Karvonen Formula е: Упражнение HR =% на целевия интензитет (HR Max - HR Rest) + HR Rest.

Средният срок е резервът на сърдечната честота, който след това се умножава по процента на желаната интензивност на мишената и след това се прибавя обратно сърдечната честота за почивка.

Ако искате да упражнявате в зона с умерен интензитет ,% от интензитета на целта, определен от CDC, е от 50% до 70%

Увеличаване на резерва за сърдечен ритъм

Максималният сърдечен ритъм е най-вече основан на възрастта и е трудно да се промени с упражнения, като се наблюдават само малки ефекти.

Последиците за сърдечния ритъм са, че ще го увеличите най-много, като намалите сърдечния ритъм . Смята се, че сърдечната честота на покой се намалява чрез увеличаване на сърдечно-съдовата фитнес, въпреки че прекомерната тренировка може да доведе до временно увеличаване на сърдечната честота в покой.

За да се постигне по-голям функционален резерв на сърдечния ритъм, главният механизъм е да се намали сърдечната дейност чрез изграждане на сърдечно-съдова фитнес с дейности като бързо ходене , джогинг, бягане, колоездене и други упражнения за издръжливост. Тези кардио упражнения предизвикват белите дробове и сърцето и когато се занимават редовно с изграждането на сърдечно-съдов капацитет.

> Източници:

> Tanaka H, ​​Monahan KD, Уплътнители DR. Предвижда се максимален сърдечен ритъм по възраст. Вестник на Американския колеж по кардиология . 2001 Jan; 37 (1): 153-6.

> Суейн, ДП. "Изчисления на разходите за енергия за рецепта за упражнения: актуализация". Спортна медицина . 2000 Jul; 30 (1): 17-22.

> Zavorsky, GS. "Доказателство и възможни механизми на промяна на максималния сърдечен ритъм с тренировка за издръжливост и занижаване". Спорт Мед. 2000 Jan; 29 (1): 13-26.

> Джаксън, Андрю С. "Оценка на максималната сърдечна честота от възрастта: ли е линейна връзка?" Мед Сис Спорт Изпълнение . 39 (5): 821, май 2007.