Здравословно пилешки черен дроб и авокадо за бебешка храна

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 75

Мазнини - 6гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 3g

Общо време 12 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 7 мин
Сервирания 4 (по 1 унция)

Много семейства предпочитат да си направят собствена бебешка храна. Здравословните рецепти, като този пилешки черен дроб и авокадо пюре, са вкусни и питателни. Може да сте скептични, че вашето бебе ще яде или пилешки черен дроб или авокадо, да не говорим за едно ястие. Това е здравословно и е бебешка храна, но ще ви хареса ли бебето ви? Вероятно ще бъдете приятно изненадани.

Това е страхотна рецепта, която можете да използвате, ако наскоро сте купили цялото пилешко пиле за семейно хранене и не знаете какво да правите с остатъчния пилешки дроб. Няма нужда да го изхвърляте или да я използвате за обяда на Фидо. Това прави много хранително хранене за вашето бебе.

Съставки

подготовка

  1. Почистете добре пилешкия черен дроб. Изхвърлете всички мазнини, кожа или съединителна тъкан. Заделени.
  2. Изсипете 2 чаши ниско-натриев зеленчуков материал или вода в малък съд и го заврийте. След като течността достигне леко кипене, намалете топлината.
  3. Поставете черния дроб в саксията и оставете да се къкри, докато не се разцепи, приблизително 6 до 7 минути. Не прекалявайте.
  4. Извадете пилешкия черен дроб от гърнето, като резервирате течността и я поставете в малка купа.
  1. Използвайте мелница за храна или процес за приготвяне на храна, за да опечете готвения пилешки черен дроб до гладка.
  2. Добавете авокадото към пилешкия черен дроб и го преработете, за да го смесите гладко.
  3. За да се постигне желаната консистенция, добавете малки количества от запазената течност. Разделете го в 3 или 4 (1-унция) буркани и охладете.

Можете да използвате прясното или да го замразите незабавно за бъдещо използване в херметически затворен контейнер. Като алтернатива вакуумът се запечатва в малки опаковки и след това се замразява. Докато авокадото е известно, че се превръща в кафяво, когато е в хладилник или замразено, бебето ви все още не е развило същото отвращение към онова обезцветяване, колкото имате. Смесен заедно с черния дроб, пюрето няма да е зелено във всеки случай.

Кога да въведете черен дроб в диетата на бебето си

Въпреки че авокадо е чудесна първа храна за бебето, някои медицински специалисти може да предложат забавяне на въвеждането на черния дроб до 9-месечна възраст. Пилешкият черен дроб има висока концентрация на витамин А.

Поради това не сервирайте черен дроб повече от веднъж седмично. Високите концентрации на витамин А могат да доведат до хипервитаминоза А. Говорете с Вашия лекар, когато можете да въведете месо на Вашето бебе.

Някои бебета ще се радват особено на яденето на този пюре, стил на ордьоври. Разпръснете малко на крекер за приятна закуска.

Бихте могли да намерите тази рецепта и за себе си, може би с добавяне на сол и подправки за възрастните.