5 необичайни специализирани салони, които трябва да посетите тази година

Търговия на Голямата бокс фитнес за специална фитнес зала

Светът на фитнес може да се почувства поразителен - има големи бокс-салони, бутикови фитнес ателиета, малки зали, специални фитнес зали, лагери на открито, персонални тренировъчни студия и списъкът продължава. Как човек трябва да намери подходящата тренировка, ако дори не знае какъв тип съоръжение иска да се присъедини?

Една от най-големите смущения е разликата между специализираната фитнес зала и бутиковото фитнес студио - звучи като едно и също нещо, нали? Те всъщност са доста различни и точката на разделяне се свежда до едно нещо: наличност на съоръжението.

Обикновено специализираните гимнастики предлагат периоди на "отворен достъп", когато широката общественост и членовете на обекта могат да се погрижат за удобствата и оборудването на съоръжението без прякото ръководство на обучител или инструктор. Например, някои CrossFit гимнастички предлагат този тип отворен достъп, отделно от стандартните им класове.

Бутикови фитнес ателиета, от друга страна, са достъпни само за заинтересованите страни по време на редовни класове, ръководени от студентски инструктор. Вземете, например, йога, колоездене или баре студия - членовете са поканени да използват пространството само по време на структурирани класни настройки.

Докато е възможно за специализираните зали да предлагат бутикови стил, обучителни упражнения (CrossFit е добър пример), истинските бутикови студиа не осигуряват отворен достъп. Ето защо, общо казано, специализираните фитнес зали могат да бъдат добра покупка - имате възможност да упражнявате самостоятелно или като част от клас, като същевременно имате достъп до удобства, които често не се предлагат в традиционните зали. Ако сте на пазара за членство в салона, но не искате да се регистрирате за стандартната тежест и кардио версия, проверете някои от необичайните специализирани гимнастики, които се появяват в градовете в цялата страна.

1 - Батути за батути

Трамболийна фитнес зала. Василики Варваки / Гети изображения / колекция Е +

Бастуни за батути се появяват в цялата страна и въпреки че те често се продават като чудесно място за празненства за деца, те също са добро място за упражняване на възрастни.

Повечето зали за тренировки се състоят от гигантски стаи с трамплин, разположени една до друга. Повечето от тях предлагат дневни пропуски, карти за удар и членство, а много от тях предлагат и тренировъчни тренировки за тренировки. Просто бъдете предупредени - ако не сте скочили на трамплин след известно време, краката ви ще изгорят. Тази тренировка за цялостно кардио и изграждане на здравина е трудна и ако се регистрирате за членство, ще имате достъп до тренировки и самостоятелни сесии в работно време.

2 - Обучение за препятствия

Тъй като индустрията за състезания по препятствия (OCR) избухва, не е изненада, че са се появили фитнес зали, проектирани специално, за да помогнат на хората да се обучават за катерене по въжета, мащабиране на стени и пълзене с кал. Някои такива зали са насочени към паркура, докато други предлагат американска война Ninja Warriors - отговаряща на " Spartan Race" . Така или иначе, можете да очаквате много странни метални рамки и товарни мрежи вместо традиционните фитнес уреди. Регистрирайте се за поредица от класове или се насладете на свободен ден в заведението - повечето предлагат отворени часове за фитнес, където можете да играете с оборудването, ако закупите дневен пропуск.

3 - Бокс

Заглавие на Boxing Club

Някои боксови гимнастически са специални гимнастически салони, докато други попадат в бутиковото фитнес студио, така че е важно да знаете какво получавате, преди да се регистрирате.

Типичните боксови гимнастички имат боксов пръстен, някакво оборудване за тренировка за сила и цял куп боксови торбички, подредени за тренировка за убиец. В специалните фитнес зали можете да тренирате сами, да работите с обучители или да се присъедините към клас. Понякога тези съоръжения са заплашителни за начинаещи, защото не е необичайно клиентът да бъде активно обучен за боксови мачове.

Бутикови боксови спортни зали, от друга страна, обикновено предлагат само курсове по бокс и кикбокс, така че няма опции за тренировка сами.

Има два франчайзи за боксови фитнес зали, които всъщност вървят по фина линия между бутиковото студио и специализираната фитнес зала и предлагат приветлива среда, която е лесна за начинаещи да се присъединят. Заглавието Boxing Club предлага главно класове, но много съоръжения също имат известно оборудване, което членовете имат достъп до тях сами. 9Round , от друга страна, има определена тренировка, която всички членове правят, но членовете не са ограничени от времето - те могат да започнат тренировката си, когато пожелаят, и все пак да получат обратна информация от обучителя на място.

4 - Външни фитнес зали

Външните спортни зали се предлагат във всякакви форми и размери, като се започне от известната фитнес зала Muscle Beach във Венеция, Калифорния, до местния квартал Fit Trail. Някои външни фитнес зали са безплатни, докато други изискват закупуване на дневен пропуск или членски внос.

Просто не приемайте, че външните зали нямат организацията на по-традиционна специализирана фитнес зала - много общински паркове и развлекателни отдели инсталират подобни зали като свободен ресурс за общността, а след това добавят специализирано програмиране, като обучаващи лагери и курсове за обучение по велосипеди. платено допълнение към откритите съоръжения.

Дори и да нямате достъп до външна фитнес зала на открито, винаги можете да създадете своя собствена тренировка на открито, като използвате естествени елементи вместо традиционните тренировъчни съоръжения. Всичко, което е необходимо, е малко творчество, но след като започнете, майката природа може да достави една от най-добрите тренировки, които някога сте опитвали ... плюс това е безплатно!

5 - Гмуркане по скално катерене

Оли Скарф / Гети изображения новини

Родните катедрални фитнес зали са истински специализирани зали, защото това, което те предлагат, рядко се среща извън тяхната специализация (с изключение на някои големи боксови салони и центрове за отдих, които осигуряват скално катерене). Като такива преминават катеренето по скалите и членството обикновено струва повече от традиционните зали, но те са наполовина с бутикови студиа - можете да очаквате да платите повече от $ 20 за един ден.

Много опитни алпинисти избират да се изкачват сами или с приятели по време на отворени часове за фитнес, но начинаещите може да искат да присъстват на класа или да платят за помощ от сертифициран бейзър. Може да се наложи да плащате и да наемете обувки и колани, ако не притежавате своето. Не е необичайно съоръженията за скално катерене да предлагат и някои допълващи класове, включително йога и отпускане на слабините .