Топ 5 плодове за отслабване

1 - Ябълки

Ababsolutum / Гети изображения

Не е тайна, че плодовете са умна част от здравословното хранене. Когато удари атака с храна, посетете плодовата купа. Каквото и да е там, вероятно ще бъде по-добре за вас, отколкото за съдържанието на килера ви. Но всички плодове са ли равни? Нека разберем кои плодове са най-добри, ако искате да отслабнете.

Ябълките са често срещани фаворити. Те са най-добрата закуска: пълнеж, сочно, хрупкаво и преносимо. Проучванията дори показват, че яденето на три ябълки на ден може да помогне за загуба на тегло - не е изненадващо, като се има предвид, че те са пълни с фибри, хранителни вещества, които са известни, че повишават чувствата на пълнота и отстраняват гладните угризения.

Има много начини да получите ежедневната си доза ябълка: Нарежете цялото Fuji (ябълките са толкова лепкава закуска !), Добавете парченца към овесено брашно, хвърлете нарязани филии в салата, изпечете малко с пилето си или го пригответе десерт с ниско кал.

1 средна ябълка: 95 калории,

2 - Диня

Снимка: Едуардо Барера / Moment / Getty Images

Динята е двойно ухапване: има ниско съдържание на калории с високо съдържание на вода. Това означава, че можете да ядете две цели чаши диня за по-малко от 100 калории и стомаха ви ще се почувствате така, сякаш сте яли повече, защото плодовете са повече от 90 процента вода. Поддържането на хидратиране ви помага да се чувствате пълноценно!

Ако искате да намалите дневния прием на калории, включването на диня във вашата диета е умен ход. Накарайте го, когато почувствате нуждата от закуска. По този начин ще избегнете по-високите калорични храни и ще задоволите сладкия си зъб.

1 чаша нарязана диня: 46 калории,

3 - Малини

С любезното съдействие на Getty Images

Малините са малки, но силни! Тези бебета са с ниско съдържание на калории и дори по-ниски, когато смятате, че са с високо съдържание на неразтворими (несмилаеми) фибри. Когато ядете 64-калорична чаша малини, вие наистина разграждате около 32 калории. Сложете го заедно с факта, че малините имат най-високото влакнесто съдържание на всеки плод (1 чаша = 8 грама влакно), и ние имаме себе си загуба на тегло победител.

1 чаша малини: 64 калории, 0.5 г мазнини, 1 мг натрий, 14.5 г въглехидрати, 8 г фибри, 5.5 г захари, 1.5 г протеин

4 - Грейпфрут

С любезното съдействие на Getty Images

Грейпфрут ви дава много бон за вашия калориен долар. Средният грейпфрут има само около 80 калории, а като диня, то е повече от 90 процента вода. Докато отрязвате грейпфрута, поръсете го с малко калоричен подсладител и ядете всичко, няма да имате време или склонност да ядете нещо друго.

Плюс това, проучванията показват, че едно съединение в грейпфруга, наречено наниндин, може да понижи кръвната захар и в крайна сметка да доведе до загуба на тегло . Така че се наслаждавайте на грейпфрут при всяка възможност - го изцедете във водата , хвърлете няколко клина в салатата си или я използвайте като лимон, за да вкусите храната си.

Имайте предвид, че консумирането на грейпфрут с определени лекарства може да има неблагоприятни последици за здравето. Ако имате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да добавите грейпфрут към вашата диета.

1 среден грейпфрут: 82 калории,

5 - Портокали

С любезното съдействие на Getty Images

Ако грейпфрут не е вашият цитрусов пипер, имате късмет. Портокалите са невероятен плод за отслабване. Високо съдържание на фибри и вода, те ще ви помогнат да се чувствате пълноценни.

Друго голямо нещо за портокалите? Има почти винаги разнообразие в сезона и няма недостиг на начини да добавите плодовете към вашата диета. Яжте целият портокал като лека закуска или използвайте оранжеви сегменти на мандарина в салатите.

1 голям портокал: 86 калории,

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!