Тегло обучение за захранване

Повишаването на силата е едно, но да се наситиш изисква друг елемент във вашето обучение. Силата е комбинация от сила и скорост във времето. Можете да изградите мощност с тренировка за теглото. Научете какви упражнения и тренировки трябва да добавите към вашата рутина.

Изграждане на мощност с тежести обучение

Обучението в областта на мощността е важно за спорта, където се налагат внезапни експлозии - спринт, скок, промяна на посоката, бързо движещи се твърди предмети и т.н.

Можете да видите как футбол, баскетбол, крикет, лека атлетика, голф и бейзбол разчитат на властта за някои елементи на представянето.

Специфичните програми за обучение за тези спортове имат обща подготвителна фаза, в която основните фокус са основната сила , мускул и обща годност. Обучението по енергетика следва тази подготвителна фаза.

Фитнес учения за развитие на енергията

В крайна сметка, обучението за власт изисква да правите упражнения, при които скоростта на упражнението е сравнително висока, включва товар и се изпълнява с някакво експлозивно намерение. Това може да се направи във фитнес залата или в пистата или областта. Например, участниците могат да използват планометрични упражнения като граници, скокове и маршове, а футболистите могат да използват специални машини и оборудване.

По-долу е даден пример за генерична тренировъчна програма за развиване на енергия във фитнес залата. Това може да бъде последвано от спортно-специфично обучение, за да се подобри развитието на властта в съгласие с моделите на движение.

Олимпийските асансьори и деривати

Олимпийските асансьори - плячката и чистата и дрънчалка - формират основата на много програми за захранване. Дериватите на тези асансьори са полезни за развитието на енергията. Тези цели, комбинирани упражнения работят върху горната и долната част на тялото и обикновено се изпълняват с взривоопасна цел.

Натоварването трябва да е достатъчно леко, така че да можете да премествате лентата (или дъмбели или kettlebells ) чрез всяко повторение със скорост и експлозивност.

Това са основните упражнения за тренировки за мощност, произведени от олимпийските асансьори:

Струва си да се отбележи, че версиите за захранване, в които не правите пълно клекче, са наистина възможни само с по-леко (за вас) тегло. Тъй като барът става по-тежък, е по-вероятно да се наложи да се клякате по-надолу, за да стигнете до бара, преди да стигнете до раменете.

Задръжте, издърпайте и натиснете упражненията

Не се страхувайте от тези упражнения, защото често виждате големи, хладнокръвни мъже, повдигащи големи тежести. Въпреки че те са най-добре изпълнени след правилна инструкция, всички упражнения "виси", "дръпнете" и "натиснете" могат да се правят с гири и те правят много ефективни тренировки за тренировки за различни цели, тъй като те ангажират горното и долното тяло и изразходват много енергия.

Примерна програма за захранване

Упражненията по-горе формират основата на примерна програма, която следва. Можете да опитате различни комбинации от горните упражнения, след като свикнете с тази форма на обучение. Ако не сте правили тренировки за тренировки по-рано, първо трябва да започнете с четене на основите и въвеждане на тежести постепенно, преди да започнете тези упражнения.

Следвайте тези указания при тренировка за теглото.

Power тренировка програма: Изпълнете тези упражнения:

Не забравяйте, че това не е програма за бодибилдинг, така че не се стремите към изграждане на помпа или млечна киселина в мускулите, въпреки че до края на тренировката неизбежно ще получите малко. Искате всеки асансьор да бъде толкова експлозивен, колкото е подходящо. Избраният товар трябва да бъде по-тежък от програмата за бодибилдинг, но не толкова тежък, колкото програмата за сила.

Можете да използвате гири, вместо барботи, за горната част на тялото, ако предпочитате. Регулирайте натоварванията, настройките и повторенията, докато получите нещо, което работи за вас. Опитен треньор може да ви покаже най-добрата форма за тези асансьори.