14-те най-добри мотивационни книги за бегачи да купят през 2018 година

Мотивационни и образователни текущи книги

Вдъхновете, забавлявайте и обучавайте участниците в списъците си с подаръци с някои от тези издадени книги. Или изберете един за вашата собствена колекция.

Известно, че популяризирането на босото / минималистичното движение е по-популярно, този бестселър изследва текущите навици и тайни на мексиканските индианци Tarahumara, които могат да стоят на стотици километри без да почиват или да се наранят. Добре написаният разказ на МакДугал ще ви накара да запитате и да прегледате всичко, което сте си помислили и научил за това, че сте стигнали до тази точка. Дори и да не сте състезател, трудно е да не се вдъхновявате да отидете на бяг, след като го прочетете.

Ако вие или колегите си обичате да бягате и хуморите, ще харесате тази книга от най-продавания автор на Ню Йорк Тайм , Матю Иман, известен също като овесена каша. Тази оживена, красива, зловеща колекция от комикси и истории за бягане, ядене, състезания и причини за карикатуристка, докато нека паднат ноктите на ноктите. С повече от 70 страници от материали, които никога досега не са виждали, включително "Пътеводител за мързелив карикатурист да станеш бегач" и "Ръководството за диети", книгата идва с стикери на Blerch.

Въпреки че тази книга е насочена към нови участници, това е наистина перфектната книга за всеки бегач, начинаещ или опитен, който търси хранителна ориентация. Получете информация за ежедневното хранене и какво да ядете преди, по време и след тренировки, както и съвет за отслабване.

Написана за жените от всички различни нива на движение, професионалната бегач на книгата на Кара Гушер е съчетана с тренировъчни и състезателни съвети, пробни тренировъчни програми и планове за хранене, както и специални раздели за работа по време на и след бременността и поддържане на баланс с движение, работа , и семейния живот. Гучер, нова майка, пише за собствените си триумфи и неуспехи и споделя съветите по такъв истински и честен начин, трудно е да не бъдете мотивирани да бягате.

Тази книга е за всеки, който иска да ръководи маратон, но не мисли за себе си като бегач или дори спортист. Треньорът на маратона на не-бегача се основава на изключително успешния маратонов клас, предлаган от Северна Айова в университета, и следва плана на тренировката за 16 седмици, четири дни в седмицата. Това е страхотна тренировъчна програма за истински хора, които имат заета работа и семейства и не могат да посветят живота си на обучение по маратон.

Бягането може да се почувства поразително за начинаещия поради многобройните си неизказани правила. Правилата на Runner предлагат отговори на въпроси, свързани с етикета , езика , уредите и поведението на участниците. От практичното ("Бягайте срещу трафик") към хумористичното ("Бейзболите след расата трябва да са сухи и да имат вкус като аспирин"), автор Марк Реми адресира повече от 100 "правила" за бягане. Независимо дали сте начинаещ или опитен бегач, ще обичате остроумен коментар на Реми за бягане и несъмнено ще откриете, че цитирате аксиомите му на колегите си.

Кухненската книга на кучето на атлетите е колекция от 100+ рецепти от известни готвачи, които също се случват да бъдат бегачи. Много от рецепти бяха показани в месечната колона "The Athlete's Palate" на списание Runner's World . Книгата включва и 60 нови рецепти за закуски, предястия, супи, салати, страни, десерти и напитки. Всяка рецепта включва етикети, обозначаващи бързи и лесни, тренировъчни и възстановителни ястия, за да можете да планирате ястията си и да ги подготвите правилно.

Това актуализирано ръководство е написано специално за жени, които търсят съвети за предизвикателствата и проблемите, пред които са изправени жените при бягане, от облекло, наранявания, безопасност и хранене до работа по време на бременност и менопауза. Тя включва експертни съвети за храненето, загуба на тегло, изображение на тялото и повече за жени на всички нива на физическа активност.

Известните треньори и най-продаваните автори Боб Глоувър и Шели-Лин Флоренция Глоувър дават на участниците всичко, от което се нуждаят, за да започнат своето бягане до следващото ниво. Наръчникът за състезателни състезатели включва графици за обучение за различните разстояния и нива на участниците, секция за ускорено обучение, както и информация за тренировки за теглото, стречинг, правилно хранене и хидратация, кръстосано трениране и бягаща пътека. Книгата обхваща също умствените аспекти на състезателната работа: определяне на цели, мотивация, подготовка на състезателни дни и стратегии за състезания.

Ultramarathoner Danny Dreyer споделя тайните си за текущи техники, които ви помагат да лекувате и предотвратявате наранявания, както и да бягате по-бързо, по-далеч и с много по-малко усилия на всяка възраст. Започващите състезатели или опитни състезатели могат да се възползват от стъпка по стъпка програмата на ChiRunning, която използва основните мускули на багажника и се фокусира върху извличането на нашата "чи" или вътрешната енергия.

Нуждаете се от малко вдъхновение? Тази книга с кавички ще помогне на бегачите да преживеят най-трудните си тренировки или състезания. Quotable Runner е изпълнен с вдъхновяващи, практични и хумористични цитати за бягане . Мао, Бил Клинтън, Чърчил и Джордж Шийхан са цитирани в тази книга.

Джон Бингъм и Джени Хадфилд, автори на популярната Маратонинг за смъртни случаи , обясняват начина, по който участниците на ниво начало могат лесно да внедряват в живота си. Тяхната книга обхваща теми като започване на работещ навик, правилно хранене и хидратация и обучение за бързина и издръжливост.

Ако женската бегач в живота ви е бъдеща мама, тя със сигурност ще приеме тази окуражителна и информативна книга за това как да остане годна, да бъде безопасна и да има здраво бебе.

За бегачите, които търсят конкурентно предимство, тази книга дава задълбочен поглед върху физиологичните и психологически аспекти на бягането, със стратегии и инструменти за максимално увеличаване на умствената страна на представянето.