Оцветена пица за закуска

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 393

Мазнини - 9 грама

Карби - 58гр

Протеин - 23 гр

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 1

Тази пица за закуска е добра стъпка към приемлива за холестерол диета. Между цялата пшенична основа, хрупкави репички и кремаво бяло боб, получавате едва 12 грама влакно (около 47% от дневните си нужди) първото нещо сутрин.

Храненето на повече фибри е една от най-добрите диетични ощипвания, които можете да направите, когато работите за понижаване на холестерола. Защо? Доказано е, че това спомага за понижаването на нивата на LDL (това е "лошият" холестерол), а на свой ред защитава сърцето и намалява риска от инсулт, диабет тип 2 и дори затлъстяване. Тъй като влакното преминава през вашата храносмилателна система, тя се свързва с молекулите на холестерола и помага да се изнесат веднага.

Какво наистина означава "яде повече влакна"? Можете да прочетете етикетите на хранителните продукти, за да изберете храни, които предлагат повече от тях и да потърсите грамове влакна във всяка цяла храна, която ядете. Или можете да вземете по-прост подход и да се стремите да включите повече зеленчуци, бобови растения и уникални цели зърна във вашата храна (влакното се намира само в растителни храни!), За да увеличите естествено консумацията си, без да я премисляте. Малко по всяко хранене, дори закуска, се допълва, за да ви помогне да посрещнете ежедневните си нужди.

Съставки

подготовка

  1. Добавете бял боб към средно тиган и загрявайте за 3 до 4 минути, като се разбърквате няколко пъти. Отстранете и оставете настрана, когато сте готови.
  2. Разцепете цялото пшенично пита наполовина, за да завършите с две кръгове. Разстила се около 1/4 чаша сос от маринара на всеки и се поставя в горещия тиган, сос от маринова нагоре. Загрява се за 2 до 3 минути, след което се отстранява.
  3. Поръсете листата на мащерка равномерно между двете половини, а след това спанака, боб и репички. Поръсете сирене на върха.

Варианти и замествания на съставките

Независимо от типа боб, който използвате, ще се радвате на добра доза от разтворими фибри (идеални за понижаване на холестерола), пълнене на протеини, желязо и др. Черно боб и нахут, например, биха направили вкусни суапове.

Същото важи и за зелените зеленчуци. Ако имате кал на ръка, изберете това, или опитайте няколко листа босилек вместо мащерка за по-класически италиански вкус.

Съвети за готвене и сервиране

За да спестите време, можете да използвате консервирани бели зърна. Просто не забравяйте да ги изплакнете преди хранене, за да намалите съдържанието на натрий. Просто изплакване може да намали натрий с до 40%!

Какво трябва да правиш с останалите бобчета в кутията? Запишете ги за обяд или вечеря. Използвайте ги в преносими джобове за риба тон , например, за да продължите с вегетарианската тема за деня.