Начини да се справяте с това, че не можете да бягате

Емоционалната страна на текущите наранявания

Когато се възстановявате от наранявания, ставате много наясно как бягането е огромна част от живота ви. И справянето с физическата болка от нараняването често не е толкова трудно, колкото да се справяте с неудовлетворението от това, че трябва да сложите плановете си задържани. Ако сте отстранени от терористични атаки, ето някои съвети, които ви помагат да се справите с психическото натоварване, което не може да се случи:

1 - Вижте като възможност.

Cavan Images

Периодът за възстановяване на вредата е идеалното време да работите върху слабостите си, тъй като няма да прекарате толкова много време. Ако ядрото ви може да използва укрепване , например, сега има добра възможност да работите по него.

Още: 10 основни укрепващи движения за бегачи
Укрепване на тренировките за бегачи
Упражнения за горната част на тялото за бегачи
Постоянни основни упражнения

2 - Останете активни.

Снимка: Петър Августин

Говорете с Вашия лекар за препоръки за безопасни дейности за кръстосано обучение по време на вашето възстановяване. Някои добри избори обикновено са дейности с ниско въздействие като йога , пилатес, плуване или дълбоководна вода . Физическата активност ще ви помогне да предотвратите чувства на тъга и гняв. Поддържането на навик за редовно упражнение също ще ви накара да се върнете на работа много по-лесно и по-гладко. И ще се почувствате по-добре, знаейки, че все още изгаряте много калории и поддържате част от вашата фитнес.

Още: Кръстосана тренировка за бегачи

3 - Потърсете други средства за отслабване.

Cavan Images

Независимо дали го осъзнавате или не, бягането е най-вероятно източник на облекчение за вас. Сега е време да намерите други релаксиращи дейности, които могат да ви помогнат да управлявате стреса (включително стреса за справяне с нараняване!). Уловете филм, снимайте шоу или вземете списания, книги или кръстословица - всичко, което ще ви задържа ума и не мислите за източници на стрес в живота си. Уверете се, че имате достатъчно почивка, тъй като сте по-склонни да се чувствате стресирани и надолу, ако сте уморени.

Още: Топ 10 облекчаващи стреса

4 - Не пренебрегвайте напълно бягането.

Dream Pictures / Остров

Макар да не можете да бягате, може да ви накара да забравите за бягането, престоя ви всъщност може да ви накара да се чувствате още по-зле. Поддържайте връзка с работещите си приятели и се информирайте за тяхното обучение. Използвайте своя период на възстановяване като време, за да се включите в бягането по други начини, като например доброволчество в състезание или развеселяване на приятелите си.

5 - Но открийте и други изходи.

Сега е страхотно време да се съсредоточите върху нежелани аспекти на живота си. Имате повече време да направите нещата, които казвате, че ще направите, когато не сте заети с обучение за състезание. Съберете заедно с някои непринудени приятели за кафе или вечеря или за да заснемете филм или пиеса. Правенето на нещо, което не е част от редовната ви програма, ще ви помогне да оцените свободното време.

6 - Помислете положително!

Опитайте се да не възприемете отношение "увисне ме". Една оптимистична перспектива ще ви помогне да ускорите възстановяването си. Напомнете си, че това е временно неуспех и скоро ще се върнете към скорост.

Той помага да се заобиколите с положителни хора. Ако някой има негативна енергия и често ви сваля, сега може да е подходящо време да си направите почивка от този човек.

7 - Погледни към бъдещето.

Матю Лийт

Напомнете си, че сребърната облицовка на всяко нараняване е, че ще оцените здравословно и ще се движите комфортно много повече, когато се върнете. Няма да имате работа като даденост!

Вижте също: