Диети за бебешка храна за възрастни

Диетата за бебешка храна се концентрира около идеята да се ядат малки буркани за бебешка храна като начин да се контролира приемът на калории. Някои dieters ядат няколко буркани за бебешка храна всеки ден като нискокалорични закуски, а други използват бебешка храна, за да заменят една или две хранения на ден.

Безопасно ли е? Работи ли?

Докато приемате достатъчно калории и хранителни вещества, вероятно е безопасно да спазвате плана за хранене, но вероятно не за всяко хранене.

Консумирането на буркани за бебешка храна като закуски, като случайна храна или за закуска, може да е наред, но все пак трябва да получите разнообразни хранителни вещества в храната си и е трудно да го направите, ако не ядете достатъчно храна.

Така че, по принцип диетата за бебешка храна е нискокалорична диета и точно както всяка друга нискокалорична диета, стига да намалявате броя на калориите, които ядете всеки ден, трябва да отслабнете. Но няма нищо специално за съставките - фактът, че ядете бебешка храна вместо малки порции храна за възрастни, няма значение.

Основната причина, поради която тази диета може да работи, е, че бурканчета и опаковки за бебешки храни са малки, за да ви помогнат автоматично да контролирате порциите. Те също могат да бъдат удобни за носене със себе си, за разлика от по-обемисти, нетрайни пресни плодове и зеленчуци или други здравословни закуски.

Детските храни са с ниско съдържание на мазнини и могат да имат ниско съдържание на захар, но яденето по този начин е скъпо, защото плащате за всяко малко.

И когато свършите, имате много малки стъклени буркани или пластмасови контейнери, които да изхвърлите или да рециклирате.

Някои последователи на диета за бебешка храна вярват, че бебешките храни са по-здравословни, защото не съдържат хранителни добавки. Но това не е вярно поради няколко причини. Първо, докато някои бебешки храни са органични, много от тях съдържат хранителни добавки или се правят с традиционно отглеждани храни.

И органичните храни не са по-питателни от традиционно отглежданите храни и не правят разлика, що се отнася до загуба на тегло.

Но искам да опитам храната за бебешки храни

Спомняме си, че децата ни хранят бебета, когато са малко, и че тези неща просто не са привлекателни - плюс това е по-лесно да намалите апетита си със свежи плодове и зеленчуци с високо съдържание на фибри. Но ако тази диета е за вас, ето някои мисли, които трябва да имате предвид:

Можете да направите своя собствена версия на диета за бебешка храна (и да спестите пари), като готвите и пюрете различни пресни плодове и зеленчуци и ги разделяте на малки съдове. Можете да замразите вашите пюрета в табла за ледени кубчета и да ги прехвърлите в малки торбички за фризери за дългосрочно съхранение. Но най-вероятно няма да е нужно да ги държите толкова дълго.

Диетата за бебешка храна вероятно ще бъде краткотрайна диета за катастрофа и каквато и да е загуба на тегло, вероятно ще се върне, когато се върнете към обичайните си хранителни навици.

Най-добрият начин да постигнете и поддържате здравословна тежест е да ядете балансирана диета с точното количество калории, а не да следвате диетата си.