Направете своя тренировка Primal: Предимства на обучение за стомана Mace

Травми от стомана Mace предлагат алтернативен подход към обучението по силата

Ако не сте чували за стоманена кърпа - един вид оборудване за тренировки за сила, което също е наречено "звънец" - не сте сами. Тези дълги метални пръчки, покрити с претеглена топка, често не се срещат в стандартното ви фитнес или тренировъчно студио. Но това не означава, че те са нещо ново.

Всъщност, според Onnit, производител на стоманени кърпи и предшественик в областта на "първичната фитнес", маските са били използвани като оръжия и тренировъчни инструменти от хиляди години и те всъщност са били любимо средство на древните индуски воини.

Това, което отличава тренировките от други "първични" форми на фитнес, като например тренировка за кетълбел или стоманен клуб , е много неравномерното разпределение на тежестта на кърмата. Дългата тясна пръчка служи за две цели:

Ползи от обучението на Macebell

Ако включите тренировката на костюм в обичайната си рутинна практика, вероятно ще получите следните предимства.

1. Подобрена якост на сцепление.

Силата на захващане - комбинация от сила на ръката, пръста и предмишницата - е често пренебрегван аспект на повечето фитнес програми. Но ако мислите за това, силата на хватката е от основно значение за всичко, което правите. Например, скалните катерачи не могат да се изкачат на предизвикателен маршрут без впечатляваща сила на захващане, играчите на бейзбола не могат ефективно да размахват прилеп, без да могат да се задържат и да контролират траекторията на прилепите, а дори и основни тренировки за тренировки, , мъртви линии и редове - всички изискват сила на захващане, за да се задържат на допълнителната лента.

Поради неравномерното разпределение на тежестта на кошарата, люлеенето изисква силно захващане. Повтарящото се люлеене, особено през седмици и месеци, може да увеличи силата на хватката, за да подобри този аспект на функционалната фитнес.

2. Силни и здрави рамене.

Раменният пояс е най-малко стабилната връзка в цялото тяло, което го прави податлив на нараняване. И всеки, който някога е преживял болка в рамото, може да докаже, че причинява хаос на рутинна тренировка. Дори основните движения, като напъни, скокове и издърпвания, стават изключително трудни (или дори невъзможни) с нараняване на рамото.

Когато въртите стоманена мантия с подходяща форма чрез пълен обхват на движение, можете да увеличите силата на мускулите и съединителната тъкан около рамото, като същевременно увеличите гъвкавостта на рамената.

Ключът тук е правилната форма . Добра идея е да работите с треньор, за да овладеете движението, преди да започнете сама. Можете също така да започнете с лека кърпа, за да сте сигурни, че не го използвате неправилно или не поставяте прекалено много напрежение върху ставите.

3. Общата здравина на тялото и сърдечно-съдовата кондиция.

Макар че очевидната полза от използването на стоманена мантия е якостта на горната част на тялото (включително якостта на захващане), маската може да се използва и за цялостно кондициониране на тялото.

Подобно на кетълбел, някои упражнения на манекен, като катерене по клек и редуващ се превключвател напред, се поддават на тренировка за сила на по-ниско тяло. По подобен начин, люлеещите се движения, като например размазаната гума от типа на гумата, могат драстично да увеличат сърдечната честота за отлична сърдечно-съдова полза. Шапката се поддава добре на тренировки за тренировки с висок интензитет .

4. Сила на въртене на ядрото.

Много от упражненията за карета, като напр. Упражнения за надуване на стоманени въдици, изискват движения на кръстосани движения, които изискват обширно включване на сърцевината, особено на обвивката. Това допълнително се усилва от неравномерното разпределение на тежестта по дължината на стоманената маска, което изисква по-голямо зацепване на ядрото за контрол.

Резултатът е отлична тренировка, която подобрява цялостната якост на сърцето.

Промяната на захващането с маска

Простото приспособяване на това как държите кърпата може да доведе до значителна разлика в трудностите при упражнения. Ако хванете металния прът с широка хватка, така че едната ръка е близо до претегления цилиндър, а другата ръка е близо до края на пръчката, упражненията са по-лесни, защото неравномерното тегло на камъка е по-равномерно разпределено по тялото ви ,

От друга страна, ако държите металния прът с две ръце в тясно сцепление към края на бара, така че има значително разстояние между ръцете и претегления цилиндър, всяко упражнение става по-трудно. Това е така, защото неравномерното разпределение на теглото на китовете остава небалансирано, което изисква по-голям контрол и цялостна якост, отколкото равномерно разпределеното тегло.