10 интелигентни начина да използваш ходенето, за да помогнеш на планетата Земя

Ходенето от 30 до 60 минути всеки ден е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашето тяло, ум и дух. Това също е начин да бъдете любезни към околната среда и да се свързвате с Планетата Земя. Ето начини, по които можете да използвате ходене за намаляване, повторно използване и рециклиране.

1 - Намалете въглеродния си отпечатък с дневна разходка срещу шофиране

SelectStock / Vetta / Гети изображения

Намаляване! Ако се разхождате за минимално дневно изискване, предложено за добро здраве - 60 минути на ден - ще покриете около 3 мили. Ако използвате тази разходка, за да елиминирате автомобилното пътуване , сте спестили 2 килограма въглеродни емисии. В течение на една година, това е 730 кг само като правите това, което трябва да направите, за да поддържате тялото си здраво, вместо да шофирате. Също така, времето, прекарано в ходене, е по-малко време, прекарано в електричество, топлина и климатизация, освен ако не го правите на бягаща пътека пред телевизора.

| Повече ▼

2 - Използвайте бутилка за многократна употреба

Пиенето от бутилката с вода. Дейв и Лес Джейкъбс / Blend Images / Гети изображения

Повторната употреба! Бутилките за бутилирана вода оказват огромно напрежение върху системите за управление на отпадъците и рециклиране. Не го използвайте веднъж и го хвърляйте. Купете бутилка с добро качество и я напълнете. Не се страхувайте от чешмяната вода - използвайте воден филтър, ако не ви харесва вкус на хлор. Или направете така, както аз, и да получа охладител за домашна вода, който използва зареждащи се 5-галонови бутилки вода с изворна вода.

| Повече ▼

3 - Рециклирайте обувките си и джаджите

Купчина ходещи обувки за рециклиране. Уенди Бъмгарднер ©

Рециклирай! Имате ли чекмедже пълни с неизползвани, мъртви или остарели джаджи? Можете да ги използвате повторно, да ги рециклирате или да ги препродавате . Обувките за обувки са с продължителност на живот от около 500 мили, като по този начин те са изгубили омекотяване и поддръжка. Вие ги носите на ваша собствена опасност от нараняване, като например плантарен фасциит. Не задържайте повече от една стара двойка за градинарство, поставете старите си обувки да работят като баскетболни игрища и писти. Nike събира и рециклира стари обувки за ходене и бягане на места по целия свят. Найки също работи, за да създаде напълно рециклируема обувка.

| Повече ▼

4 - Намерете Големите разходки в квартала

Планиране на пешеходен маршрут. Уенди Бъмгарднер

Намаляване! Ако не сте проучили собствения си квартал пеша, може да не знаете колко е подходящ за пътуване или не. Можете да използвате онлайн инструмент за картографиране, за да намирате, измервате и картографирате пешеходни маршрути точно там, където живеете. Можете да прегледате района си като карта или сателитен изглед или комбинация, така че да можете да забележите по-добрите места за разходки. Не шофирайте в салона - ходете там или се разходете в района си, за да замените това пътуване до фитнес залата.

| Повече ▼

5 - Направете своя собствена разходка закуски

Пътешествие. Нанси Нехинг / Е + / Гети изображения

Намалете и повторете употребата! Ако направите свой собствен следите от секцията за насипни храни в магазина си, намалете отделно опаковката и обработката на енергийните ленти и получите по-малко добавки. Носете го в контейнер за многократна употреба, вместо пластмасови торби за еднократна употреба. Също така можете да направите свои собствени спортни напитки, които да поставите в бутилката за многократна употреба.

| Повече ▼

6 - Разходка извън тежестта и по-малко натоварване на планетата

Наднорменото тегло на скалата. Дон Байли / Е + / Гети изображения

Намаляване! Упражнение като ходене е важна част от всяка програма за отслабване. Вие все пак трябва да гледате колко ядете, за да отслабнете. Но ходенето ви помага да изградите здравословен чист мускул, да изгубите инчове от мазнините и да изпомпате метаболизма си. Ако ядете по-малко и тежи по-малко, струваше на планетата по-малко енергия, за да ви подкрепи и да ви транспортира.

| Повече ▼

7 - Ходенето намалява риска от рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет

Жените ходят. Kali Nine LLC / Вета / Гети изображения

Намаляване! Проучване след проучване показа, че ходенето и тренировките намаляват риска от много сериозни заболявания. Предотвратяването на сериозно заболяване създава значителни икономии за околната среда - не се качвате в клиниката или аптеката или не приемате болнично легло или креватно легло. Не използвате стерилни медицински материали или скъпоструващи лекарства. Дайте си 30-60 минути на ден на оживен ходене като една от най-добрите залози, за да предотвратите сериозни заболявания.

| Повече ▼

8 - Разходка през почивките си

Екскурзовод с екскурзовод - замък Райхсбург, Кохем, Германия. Уенди Бъмгарднер ©

Намаляване! Обичам пътуването, въпреки че пътуванията с въздух добавят много емисии. Един от начините, по които компенсирам това, е да направя ходенето в моята дестинация фокус на моето пътуване. Рядко наемам кола при пристигането си. Вместо това вече избрах удобен за обществения транспорт хотел и планирах маршрутите ми за пешеходци, за да видя най-доброто от новия локал.

| Повече ▼

9 - Пешеходството увеличава мозъчната сила

BreBa / Гети изображения

Повторната употреба! Много изследвания показват, че ходенето и упражненията могат да ви помогнат да запазите ума си ясно и да подобрите способностите си за мислене, както и настроението си. Щастливи и ясни мислещи хора могат да вземат по-добри решения за бъдещето на планетата. Използвайте и използвайте отново мозъка си, за да намерите начини да помогнете за собственото си здраве и здравето на планетата.

| Повече ▼

10 - Лесно е да започнете разходки

Сам Едуардс / OJO Images / Getty

Всичко, от което се нуждаете, е чифт удобни обувки и да се измъкнете от вратата или на неблагодарна. Можете да извлечете ползите от ходенето от няколко кратки разходки или по-дълъг ход през деня. За да се докоснете до десния крак, този лесен урок ви показва как да ходите с добра поза и как да увеличите времето си за ходене всеки ден.

| Повече ▼