Рециклирайте, дарете или препродадете вашите приспособления за ходене

Какво правите със стария си крачкомер, когато приемате най-новата фитнес група или решите да се доверите на приложението за крачкомер? Имате ли цифров фотоапарат или MP3 плейър, които не сте използвали, откакто сте започнали да счупвате себе си и да слушате мелодии на вашия смартфон? Какво ще кажете за самия мобилен телефон, дали го продавате или се мотаете върху него, тъй като той губи цялата си стойност?

Ник Раман, главен оперативен директор на uSell.com, казва, че 42% от американците страдат от "Затлъстяването с екстремни устройства", което се задържа на неизползвани приспособления. Неговата компания анкетира 1000 американци и открива:

Имаше разлика в половата принадлежност, мъжете бяха склонни да продават неизползваните си приспособления, докато жените по-вероятно да ги изхвърлят като част от изчистването на разпиляването на домакинствата.

Проблясването на джаджи в кошчето е лоша идея

Електронните приспособления съдържат потенциално токсични метали и материали, включително олово, живак, кадмий, арсен и пластмаси. Ако имат батерия, може да има киселини и други корозивни материали. В същото време те могат да съдържат ценни метали като злато, сребро, паладий, мед, цинк и калай, които могат да бъдат извлечени и повторно използвани.

Вместо да изпращате тези компоненти на депото, е по-добре да откриете нов собственик, който може да продължи да го използва или да го изпрати на отговорно предприятие за рециклиране.

Рециклиране на притурки

Best Buy е основен търговец на дребно, който е щастлив да приеме старата ви електроника, включително крачкомери и монитори за сърдечен ритъм , и след това ще види, че те са рециклирани.

Това го прави лесен процес на едно гише. Просто събирайте всичко, което не сте използвали, което е остаряло и ги закачете до Best Buy, въпреки че може да имат ограничение за броя, който приемат на ден.

Дарявате притурки

Ако дадена притурка все още може да се използва, тя може да бъде дарена за благотворителност. Той ще има най-добрата стойност за препродажба и повторна употреба за благотворителната организация, ако можете да включите зарядното устройство (ако има такова) и инструкцията за употреба или оригиналната опаковка.

Мобилните телефони често се събират, за да бъдат използвани от жени в приюти за домашно насилие и за войници и ветерани или за използване в развиващите се страни. Ако имате нужда да се разпореждате с по-стар мобилен телефон, това е добър вариант.

Преминете ги

Макар че може да изглежда, че всеки иска най-новата фитнес банда, много хора са доволни от джаджи, които не се нуждаят от смартфон за синхронизиране. Неизползваният крачкомер или лента може да е идеален за деца, старци или приятели. Дръжте ушите си отворени, когато приятелите ви попитат как могат да започнат да броят стъпките си. Ако искате да ускорите процеса, изпратете съобщение чрез социалните медии, за да видите кой го иска.

Продайте Вашите неизползвани притурки

Ако имате притурки, които все още имат някаква стойност, можете да опитате да ги продадете онлайн чрез Craigslist или в продажба. Отново е най-добре да имате инструкция за употреба, оригинална опаковка и зарядно устройство (ако е необходимо) за най-добра цена за препродажба.

Продажба на вашия смартфон

Смартфоните имат известна стойност на дребно от три до пет години, според Nic Raman от uSell.com. За телефоните на Apple те губят половината от стойността си всяка година. До 2015 г. iPhone 3 GS струва само няколко долара, iPhone 4 под $ 100, докато 5-те и 6-те могат да препродават за стотици. Той казва, че трябва да помислите за продажбата на телефона си в момента, в който вземете новия си телефон, а не да го окачите.

Дружеството на Raman, uSell.com, улеснява продажбата на употребявани мобилни телефони. Те предоставят незабавна цена и безплатен комплект за доставка, за да опаковат телефона и да го изпратят на тях. Те действат като посредник за професионални купувачи, които ще намерят нов дом за старото ви устройство.