Лесно в менопаузата с упражнения

Разпространете средната възраст с упражнения

- Старши миризми! Това е, което * Джени, ми 50-годишният клиент ми каза, точно преди тя да избухне в сълзи над 15 паунда, тя е придобила, тъй като преминава през менопаузата. Джени винаги е била тънка и никога не се е борила с проблеми с теглото ... така че какво се е променило? Когато й казах, че най-вероятно се дължи на възрастта, променящите се хормони, забавянето на метаболизма и липсата на активност, тя не изглежда ужасно впечатлена.

Истината е, че женските тела се променят, когато станат по-възрастни и преминават през менопаузата, но увеличаването на теглото не е неизбежно; ние имаме по-голям контрол върху телата си и как те възраст, отколкото си мислим.

Какво се случва по време на менопаузата

Започвайки около средата на тридесетте години, производството на хормони в яйчниците започва да се забавя. Тя се забавя, още повече, когато ударите 40-годишна възраст и може да изпитате хормонални колебания, докато не преминете през менопауза, което се случва около 50 години за средната жена. Това, което много жени не харесват в този процес, са симптомите и проблемите, които идват с тези изменящи се хормони, като например:

Друго преживяване, което много жени имат, е наддаването на тегло, особено около корема и талията. Част от това е свързано с тези намаляващи хормони, въпреки че изследователите не са сигурни как и защо. Експерти в Орегонския университет по здравеопазване и наука са намерили интригуващи доказателства, че за някои от тях менопаузата може да увеличи апетита.

Изследвайки хормоните при маймуни (които са почти идентични с хората), изследователите стигат до заключението, че с намалените хормони много маймуни са увеличили приема на храна с 67%.

Менопаузата не е единствената причина за разпространение в средна възраст. Други фактори включват:

Управление на менопаузата

Има няколко начина за управление на симптомите на менопаузата, от алтернативни терапии (като акупунктура) до хранене на здравословна диета. Обаче едно просто нещо, което можете да направите в момента, е упражнение. Както казва Американският съвет за тренировка: "Добрата новина е, че редовната програма за физическа активност може да помогне за справянето с много от неприятните симптоми на менопаузата, както и свързаните с нея здравословни проблеми като сърдечни заболявания и остеопороза". (Упражнение и менопауза)

Другите предимства на упражненията включват:

Северноамериканското общество по менопаузата отива още по-далеч, заявявайки, че "Упражнението може да предизвика същата величина на промяна, като това, предизвикано от естрогенната терапия". (Ефекти на физическата активност върху менопаузалните симптоми и метаболитните промени около менопаузата) Ако съм ви убеден, колко упражнения могат да помогнат, е време да се движите.

Приготвяме се да започнем

Дори ако никога не сте упражнявали формално, никога не е късно да започнете ... и не е твърде късно да се възползвате от предимствата. Ключът е да започнете бавно и да правите неща, които ви харесват, като например:

Сила обучение е също толкова важно, особено ако искате да увеличите метаболизма си и да губят телесните мазнини. Не е нужно да тренирате като бодибилдинг, за да получите ползите, но трябва да използвате съпротива (като гири, машини или съпротивителни ленти) и трябва да предизвикате мускулите и тялото си. Може да искате да работите с личен треньор, за да започнете или да опитате това 30-дневно ръководство за бързо начало , което включва пълна тренировъчна програма за начинаещи.

Каквото и да направите, направете сега ангажимента да станете по-активни. Преместете повече през целия ден, вземете крачкомер и започнете да проследявате стъпките си, да включите семейството си и да прекарате известно време с тях чрез движение. Поемането на контрол върху вашето здраве е един от начините да направите менопаузата по-приятно.