Мога ли отново да използвам Бутилката за бутилирана вода?

Повторното използване на бутилка за еднократна вода предизвиква загриженост по отношение на безопасността

Колко безопасно е да се използва повторно бутилка с бутилка за еднократна употреба? Страховете за изпускането на химикали от бутилки за еднократна употреба във водата, когато са били използвани отново, бяха подтикнати от една магистърска дипломна работа от студент от Университета в Айдахо. Той предложи химикалите да излязат от пластмасата, използвана за бутилки с бутилка за еднократна употреба във водата, ако бутилките са били повторно използвани и подложени на светлина, топлина и време.

Това проучване обаче е противоречало на други експерти, които посочват, че тази теза не е била обект на партньорска проверка или публикувана в научно списание.

Отношенията се отхвърлят върху извличането на химикали при повторно използване на бутилки за еднократна употреба

Загрижеността за безопасността на пластмасата, използвана в бутилки за еднократна употреба, се оспорва от Международната асоциация за бутилирана вода :

"FDA оценява потенциала за миграция на пластмасите и веществата, с които са произведени FDA позволява пластмасите, влизащи в контакт с храни, за тяхното предназначение въз основа на данни за миграция и безопасност Процесът на очистване включва строги изисквания за оценка на нивата, Критериите за безопасност на FDA изискват изпитания за токсичност за всяко вещество, което може да бъде погълнато на повече от незначителни нива.

Това означава, че FDA утвърждава положително, че когато пластмасите се използват по предназначение при приложения в контакт с храни, естеството и количеството на веществата, които могат да мигрират, ако има такива, са безопасни. "

Въпросът за изтичането на химикали в бутилки с вода се обсъжда в дългосрочен план от сайта Snopes Urban Legends, Bottle Royale.

Бактериални притеснения за повторно използване на всяка бутилка за вода - Дръжте го чиста

Истинските виновници за безопасността на повторното използване на всяка бутилка за вода са бактериите и гъбите, които могат да растат във влажни или частично пълни бутилки, след като са били отворени.

Тези бактерии обикновено идват от ръцете и устата ви, или всякакви мръсотии, които влизат в контакт с устата на бутилката.

Почистване на бутилката ви за вода

И двете бутилки за еднократна употреба и за многократна употреба трябва да бъдат внимателно почистени и изсушени при употреба. Използваните бутилки за вода обикновено имат по-широки отвори, което ги прави по-лесни за почистване. Съдомиялният сапун и топлата вода са приемливи за почистване на бутилката ви за вода . Рискът от развитие на бактерии и гъбички е по-висок, ако използвате бутилката с напитка, която съдържа захари. Незабавно изцеждайте, изплакнете и измийте бутилката с вода след разходката, ако я използвате със спортни напитки или сокове.

Санитиране на Вашата бутилка за вода

Ако в бутилката Ви има видима бактериална слуз или мухъл, трябва да дезинфекцирате бутилката си с разреден разтвор на белина от 1 чаена лъжичка белина и 1 чаена лъжичка сода за печене в 1 кварц вода. Оставете разтвора да седи в бутилката за една нощ, след което внимателно изплакнете и изсушете бутилката, преди да я използвате отново.

Какво да кажем за поликарбонатни водни бутилки от Lexan?

Има опасения за бутилки за многократна употреба, изработени от пластмаса # 7 (Lexan, Nalgene и други бистри поликарбонатни бутилки) и възможността те да извлекат бисфенол А (BPA).

Поликарбонатните бутилки от поликарбонат на Lexan са показали, че са безопасни за употреба и повторна употреба от по-голямата част от изследванията. Въпреки това, Nalgene и други производители преформулират своята пластмаса, за да предлагат на публиката бутилки за вода без BPA, за да изтрият всякакви опасения.

Източници:

Съвет по американски пластмаси "Безопасността на удобните размери пластмасови бутилки за напитки". Ноември 2003 г.

Лиля, Г. "Програма за екологично инженерство". Общество за анализ на риска 2001 Годишна среща.

"Изследователят разсейва мита за диоксините и пластмасовите бутилки за вода". Център за обществено здравеопазване, Училище по обществено здраве Johns Hopkins Bloomberg.

Международна асоциация за бутилирана вода. " Изложение на позиция IBWA: Антимонът е безопасен за употреба в ПЕТ пластмаса ." 9 февруари 2006 г.