Здрави печени яйца с канела и домати

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 242

Мазнини - 14 гр

Carbs - 17g

Протеин - 17g

Общо време 25 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 20 мин
Сервирания 1

Яйцата са чудесен начин да започнете деня. Те осигуряват висококачествен протеин и основни витамини и минерали. Проблемът с типичните яйчни закуски е, че те често се придружават от някакво мазно, натриево напълнено месо като наденица или бекон, пържени картофи и бял хляб. Този вид комбинация с високо съдържание на мазнини и ниско влакно може да ви остави да се чувствате бавно и да сте готови да се върнете в леглото! Това също не е здравословен начин да започнете деня.

Печените яйца с канела и домати осигуряват по-лек начин да получите сутрешните си яйца, които все още са ароматни и пълни, но те няма да тежат. Не само получавате ползите от яйцата , но също така получавате скок за начало на зеленчуците си за деня.

Част от модела на хранене, който ще намали кръвното ви налягане, включва три до шест порции зеленчуци на ден. Разнообразие от плодове и зеленчуци осигурява минерали като калий , магнезий и калций, както и фибри, които помагат да се намали кръвното Ви налягане. Това ястие за закуска ви осигурява тонове хранене и две пълни порции зеленчуци!

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 375F. Нанесете топлоустойчива тавичка или тиган с масло.
  2. В малка тиган, загрейте зехтина на средна температура. Добавете чесън и кайле и гответе, докато келът просто изсъхне, 1 до 2 минути. Поставете кале в приготвената тавичка.
  3. Нежно разкъсайте яйцата на върха на калата. Поръсете домати равномерно около чинията. Печете за 12 до 15 минути или докато се поставят бели и жълтъците се приготвят по ваше желание. Извадете от фурната.

Варианти и замествания на съставките

За да направите това ястие по-подходящо за холестерола, оставете един от жълтъците и добавете допълнително яйчен белтък.

Можете да добавите зеленчуците, които имате под ръка, когато соете кафето, като гъби, лук или звънец.

Можете да заменяте нарязан нарязан домати, ако нямате черешови домати.

Съвети за готвене и сервиране

Сервира се с прясно крекиран пипер и препечен пълнозърнест хляб.

Гледайте яйцата внимателно и започнете да ги проверявате след около 10 минути, за да се уверите, че те се окажат как ви харесват. Ако ви харесва жълтък, дръпнете ги веднага щом се поставят белите. Ако ви харесват твърдите жълтъци, оставете ги малко по-дълго.

Внимавайте да не издърпате кафето преди да го поставите във фурната. Искаш да е просто развълнуван, но все още твърд.

Това ястие също прави чудесно брънч ястие за тълпата. Можете да удвоите или утроите рецептата и да направите всичко в огромна огромна тиган за идеално приготвени, меки центрирани яйца, които са готови наведнъж.

За да завършите храната, сервирайте тези печени яйца с тост цели зърна и плодове. Това със сигурност ще ви задържа цяла сутрин!