Магнезиев чай ​​Ползи и странични ефекти

Научете как да направите магданоз у дома

Магданозът обикновено се използва от готвачите като гарнитура и за да се увеличи вкус в солени ястия. Но за какво е добър магданоз?

Както се оказва, магданозът на магданоз дава полза за здравето ви по някои изненадващи начини, но не всички предимства се подкрепят от силни научни доказателства. Ако се научите как да направите магданоз на домашен чай, е възможно да се насладите на пикантната напитка и евентуално да спечелите уелнес бакшиши за зареждане.

Какво е чай магданоз?

Магданозът е лесна за намиране подправка билка. Някои хора използват листа от магданоз вместо сол за храната си, за да намалят приема на натрий. Или го добавят на чиния, за да обличат храна. Магданозът е широко разпространен в повечето магазини за хранителни стоки и дори може да бъде отглеждан вкъщи.

Магданозният чай е билков чай . Билковите чайове не се произвеждат от листата на Camellia sinensis и не съдържат кофеин . Има различни видове магданоз: къдрава листа ( Petroselinum crispum) и плосък лист ( Petroselinum neapolitanum) или италиански магданоз. Видът, използван в магданозния чай, зависи от вас, въз основа на предпочитанията ви за вкус.

Как да си направим чай от магданоз вкъщи

Най-бързият начин да се насладите на чай от магданоз е използването на торбичка за чай от магданоз. Ще намерите много марки онлайн и в много магазини за здравословни храни. Магданозните чаени чанти се произвеждат с помощта на сухи листа, така че да можете да ги съхранявате на хладно сухо място и те ще продължат много по-дълго от пресен магданоз.

Въпреки това, също е много лесно да се научите как да направите магданоз в домашни условия. Тъй като билката е евтина, приготвянето на чай у дома също е евтино.

Как да си направим чай от магданоз в 5 лесни стъпки

  1. Изберете желания магданоз: плосък, къдрав или италиански. Отстранете листата от стъблата. Съберете около 1 / 8-1 / 4 чаша листа за всяка чаша чай. Поставете листата на дъното на чашата или в чайника. Забележка: Можете също така да използвате френска преса, за да направите магданоз. За да направите това, просто поставете свободните листа в долната част на пресата
  1. Загрява се вода до кипене
  2. Напълнете чашата или натиснете с гореща вода.
  3. Оставете листата да стърчат за около четири минути. Стъпка по-дълго, ако предпочитате по-силна чаша. Ако сте нов за магданоз чай, започнете с по-слаба чаша и постепенно увеличете силата на вашия чай, докато свикнете с вкуса.
  4. Извадете листата от магданоз с лъжица или извадете инфузера и изхвърлете листата. Ако използвате преса, поставете буталото нагоре и бавно натиснете, за да отделите листата от чая.

Вкус на чай с лимон или тире от захар, ако желаете. В крайна сметка се насладете на чай от магданоз без захар, за да спечелите ползите от магданозния чай, без да увеличавате приема на захар .

Магнезий чай Предимства

Има няколко слухове за ползата от консумирането на магданоз и може да се възползвате от някои от тези предимства, когато консумирате магданоз. Например, магданоз често се използва за освежаване на дъха и вероятно ще спечелите това предимство при пиене на магданоз чай (имайте предвид обаче, че добавянето на захар към вашия чай ще намали зъбните ползи). Много жени също предполагат, че магданозът помага за намаляване на менструалните спазми, а други казват, че консумирането на магданоз или магданоз чай помага да се елиминира наднорменото тегло на водата.

Въпреки това, не всички претенции за ползите от магданозния чай се основават на научен факт.

Според данните от Центъра за лекарствени средства за лекарствени средства в Центъра за терапевтични изследвания, няма достатъчно научни данни, които да подкрепят използването на магданоз за:

Магданозът е с високо съдържание на витамини К, С, А, Е и В. Магданозът също осигурява фибри, желязо, мед, калций и калий. Но тъй като не ядете магданоза в чая, няма да се възползвате от фибри и ще получите само много малки количества други витамини и минерали.

Магнезий чай странични ефекти

Магданозът е общопризнат като безопасен (GRAS) от Американската администрация по храните и лекарствата. Все пак, консумирането на големи количества магданоз (повече, отколкото обикновено ще консумирате в количества, които обикновено се срещат в храната) може да бъде опасно. Няма вероятност да консумирате много магданоз, ако просто разполагате с чаша чай всеки ден. Но ако направите чай с магданоз или смлян магданоз, вашият прием може да бъде много по-висок от нормалното.

Хората, които консумират твърде много магданоз, могат да получат анемия, чернодробни или бъбречни проблеми. Ако имате диабет, задържане на течности, високо кръвно налягане или бъбречно заболяване, трябва да поговорите с Вашия лекар, за да видите дали консумиращият магданоз е безопасен за Вас, тъй като може да предизвика нежелани реакции, които могат да влошат Вашето състояние. Пациентите, които планират да се подложат на операция, често се съветват да избягват магданоз през двете седмици преди процедурата.

> Източници:

> Алями, Фахад и Рабах, Дани. Ефектът от пиенето на чай от магданоз лист върху състава на урината и рисковите фактори на уринарните камъни. Саудитско списание за бъбречни заболявания и трансплантации: официална публикация на Саудитския център за трансплантация на органи, Саудитска Арабия. 22. 511-4.

> Каефер, Кристин М. и Джон А. Милнър. "Ролята на билките и подправките при профилактиката на рака. "The Journal of Nutritional Biochemistry 19, 6 (2008): 347-361.

> Магданоз. Център за терапевтични изследвания. База данни за естествените лекарства. https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com/databases/food,-herbs-supplements/professional.aspx?productid=792