Колко са полезни хранителните вещества?

Лопата е плод от камъни, който е хибрид между слива и кайсия, така че мисля, че тяхната хранителна стойност трябва да е до известна степен сходна с двете плодове. Въпреки че не знам конкретни количества, мисля, че е безопасно, че лозята са с високо съдържание на витамин С, калий, витамин А и фибри. Кайсията има 17 калории, а слива е около 30, така че не мисля, че плячката ще има повече от 30 калории.

Това е доста малко за нещо сладко и вкусно. Те също така са с ниско съдържание на натрий и без мазнини.

Плувките са идеални за деца и възрастни

Плодовете са сладки и сочни и са на правилния размер за детска закуска, така че аз мисля, че те са лесен плод за децата да обичат. Плюс това имат забавни имена (понякога се наричат ​​"яйца на динозаври", защото са с яйцевидна форма с розово червен петно). Какво дете не обича да яде динозавър яйце?

Някои деца може да не искат да се хранят около камъка, но лопатите могат да бъдат нарязани на парченца и да бъдат използвани по този начин.

Избиране и съхранение на дупки

Тъй като pluops са комбинация от сливи и кайсии, те ще работят хубаво в повечето рецепта, призоваващи един или друг.

Те могат да работят и в рецепти, призоваващи за праскови или нектарини.

Защо плодовете имат значение и как могат да помогнат

Повечето хора не получават достатъчно плодове и зеленчуци всеки ден, което е проблем, защото те обикновено имат ниско съдържание на калории, но са с високо съдържание на витамини, минерали и фибри. Старата препоръка е, че всеки ден се нуждаят от 5 до 9 порции плодове или зеленчуци всеки ден, но днес гледаме на дози от плодове и зеленчуци по отношение на чаши, а не на порции.

Съветът зависи от възрастта и размера. Но повечето от нас се нуждаят от около 1 1/2 до 2 чаши зеленчуци и чаша плодове на ден.

Източници:

> Министерство на земеделието на САЩ Министерство на земеделието Проучване Служба USDA хранителни композиционни бази данни.