Средиземноморска рецепта за салата от патладжан

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 146

Мазнини - 11 гр

Карби - 12гр

Протеин - 3g

Общо време 30 мин
Подгответе 30 минути , гответе 0 мин
Сервирания 6 (по 1 чаша всяка)

Всяка средиземноморска страна изглежда има собствена версия на маринована салата от патладжани. Не ечудно. Това е разнообразно и вкусно ястие, което може да бъде сервирано като предястие или приятно ястие.

Нашата ниска версия FODMAP дължи своя вкусен аромат на препичане на борови ядки, печене на зеленчуци и използване на пресен лимонов сок и билки в превръзката.

Съставки

подготовка

  1. В малка тежка тиган, преперете ядките на средно горещини, разбърквайте непрекъснато в продължение на около 5 минути или докато станат лъскави и се превърне в златисто кафяво на петна. Наблюдавайте ги внимателно, тъй като орехите горят лесно.
  2. Намалете и посадете червените пиперки. Нарежете патладжана надлъжно в 1-инчова плоча. Сварете зелените зеленчуци със средна топлина върху грил от пропан или въглен, докато се овлажни, около 15 минути.
  3. Когато те са достатъчно готини, за да се справят, грубо нарязани на скара зеленчуци и да ги прехвърлят в среден купа.
  1. Добавете доматите, зелените плодове, зехтин, лимонов сок, магданоз, мента, сол, черен пипер, лют червен пипер и пушена червен пипер. Хвърляйте леко, за да комбинирате съставките и да сервирате топло или студено.

Варианти и замествания на съставките

Патладжана и зърната могат да бъдат печени и в пещта. Подредете ги върху фолио с лист за печене и изпечете на 425F в продължение на 30 минути, докато зеленчуците са меки и започнат да се кафят на места.

Съвети за готвене и сервиране

Добавете борови ядки непосредствено преди сервиране.