Ще загубя ли тегло, ако престана да пия сода?

Как да спрете да пиете сода, за да отслабнете

Диетолозите често търсят бързи и лесни начини за отслабване. Ако се опитвате да отслабнете , има една проста промяна, която може да направи голяма разлика. Можете да научите как да спрете да пиете сода. Подсладената сода и други висококалорични напитки могат да добавят инчове към талията ви, ако ги пиете редовно.

Калории в кокали и други сода

(Coca-Cola) Кохезионна хранене Факти
Сервиращ размер 12 fl oz (360 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 140
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Натриев 45 mg 2%
Въглехидрати 39гр 13%
Захар 39г
Протеин 0 g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 0%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Калориите в сода се добавят бързо, независимо от марката, която купувате. Не само, че повечето напитки са с високо съдържание на захар и калории, но имаме навика да ги пием безмислено.

Калориите в колата, например, са доста ясни, ако изпиете една. Има 140 калории и 39 грама захар в една сервирана храна за 12 унции. Това означава, че Coca-Cola осигурява около 12 калории за унция. Калориите в Канада Dry Ginger Ale са приблизително еднакви и калориите в Pepsi са малко по-високи с около 12,5 за унция. Повечето марки сода имат подобен брой калории.

Сода калории не изглеждат толкова зле, когато погледнете тези номера. Но ако сте фен на супер големите напитки, които купувате в ресторанти за бързо хранене или в магазини за бързо хранене, можете лесно да консумирате няколко стотин калории на едно заседание, без да ядете някога храна!

Калории в алтернативите на сода

За съжаление, не сте на разстояние от куката, ако пропуснете сода, но консумирате други захарни напитки.

Има някои сода алтернативи, които осигуряват точно толкова калории и също толкова добавена захар, колкото сода подсладена.

Спортните напитки например изглеждат здрави. Но много от тях са пълни с калории. Всъщност, консумирането на спортна напитка след тренировка може да отмени калорийния дефицит, който сте работили усилено, за да създадете.

В някои случаи, упражняемите се възползват от някои съставки в спортните напитки. Спортистите с издръжливост може да се нуждаят от натрий и калий, но можете да направите свой собствен напитки, като добавите 2 супени лъжици лимонов сок и малко щипка сол към чаша вода.

Сокът е друга висококалорична напитка, която може да причини проблеми. Сокът осигурява калории, които идват от естествени захари, открити в плодовете, но плодовият сок не осигурява толкова много здравословни предимства като яденето на цели плодове. В някои случаи чаша сок осигурява също толкова калории, колкото сода.

Соковете с по-ниска хранителна стойност включват ябълков сок, бял гроздов сок и крушов сок. Соковете с най-висока хранителна стойност включват портокалов сок, лилав гроздов сок, сок от червена боровинка, доматен сок и зеленчуков сок. По-ниските захарни сокове включват доматен сок, зеленчуков сок и някои сокове от червени боровинки (макар че не са коктейлни напитки от сок от червени боровинки).

Вашите общи сода калории на година

Били ли сте някога изчислявали броя на калориите, които консумирате всяка година? Няколко прости изчисления на математиката разкриват истината.

Не само калориите, които се натрупват с течение на времето. Содата е скъпа. Мислили ли сте някога за размера на парите, които бихте спестили, ако отсечете пътуването до удобния ресторант или за бързо хранене?

Соната обикновено струва между $ 2 - $ 3, когато я купувате в ресторант за бързо хранене. Отново това не изглежда като много пари, но тази номинална цена се увеличава до $ 730- $ 1,095 в течение на една година. Не би ли било чудно да имаш тези пари да харчиш за други неща?

Тегло изгубено, когато спрете да пиете сода

Ако можете да научите как да спрете да пиете сода, ще се радвате на редица предимства. Изследванията показват, че прекомерната консумация на захарни напитки е свързана с повишаване на теглото, инсулинова резистентност и диабет. Здравните специалисти препоръчват да намалим подсладената сода (и други захарни напитки), за да подобрим здравето си. Не само намаляваме общия прием на захар, но можем да се радваме и на други ползи за здравето

И, разбира се, една от най-големите ползи от напускането на содния навик е загуба на тегло.

Отслабване, когато изрежете сода

Колко тегло може да загубите, когато спрете да пиете сода? Тези номера могат да увеличат мотивацията ви да намалите. Всяко изчисление предполага, че не замествате сода калории с други храни или напитки калории.

Сравнете тези числа с броя на калориите, от които се нуждаете ежедневно, за да отслабнете - ще видите, че калориите от сода добавят доста малко към ежедневния прием на калории без добавяне на ценно хранене.

Разбира се, за да загубите количеството тегло, посочено в изчисленията, трябва да сте сигурни, че няма да замените калориите си с калории с допълнителни калории от храна или други напитки, което кара много диети да помислят за диета, за да отслабнат.

Диета сода ли е по-добре за вас?

Замяната на редовната си сода с диетична напитка може да бъде трудна задача. Дори напитките с ниско съдържание на захар имат калории, а за някои хора е известно, че изкуствено подсладените напитки причиняват проблеми. Всъщност може да замените един вид пристрастяване към друг.

Изследванията показват, че когато ядем сладки храни, независимо дали са естествено или изкуствено подсладени, апетитите ни се увеличават. Така че, ако заместите редовния си поп с разнообразие от диети, може да елиминирате калориите само, за да ги замените отново, когато вашите желания за захар започнат. И експертите, които изучават изкуствени подсладители, препоръчват да е най-добре да ги избягвате, ако е възможно , особено ако се опитвате да отслабнете.

Как да спрем пиенето на сода

И така, как удряте навика на сода? Преминаване към диета поп може да бъде най-нежното стъпка надолу, ако сте свикнали да имате пълно калорична сода през деня. Ако сте свикнали да пиете Big Gulp, пълна с кока-кола, опитайте се да вземете по-малък размер диетична кола и няколко бутилки вода. Постепенно увеличете приема на вода и намалете содата.

Не е голям фен на вода? Научете как да направите водата по-добър вкус . Няма никакви калории в клуба сода, така че ако ви харесва сос на сода просто хвърли няколко плодове в буйна чаша вода, или вкус вода с цитрусови или билки. Става все по-лесно да преминете към навик за вода, след като намерите различна напитка, която да се насладите.

Словото от

Пиенето на подсладена сода, студен чай или спортна напитка от време на време не е проблем за повечето хора. Ние всички обичаме да се наслаждаваме на едно сладко отношение всеки от време на време, но когато става редовен навик, то може да предизвика проблеми за вашето тяло. Само с няколко прости промени можете да спрете да пиете сода, за да отслабнете и да подобрите здравето си. В края на краищата ще се почувствате по-добре, тялото ви ще изглежда по-добре, и вашият прасенце ще ви благодари също.

Източници:

Tandel KR. Заместители на захарта: Конфликт на здравето по отношение на възприеманите ползи. Journal of Pharmacology Фармакотерапия. 2011 октомври-декември; 2 (4): 236-243.

> Националната библиотека по медицина в САЩ. Кофеин в диетата. Medline Plus. Последно прегледано на 29 април 2015 г.

> Vartanian LR, Schwartz MB, Brownell KD. Ефекти на консумацията на безалкохолни напитки върху храненето и здравето: Систематичен преглед и мета-анализ. Американски вестник за обществено здраве . 2007; 97 (4): 667-675. Дой: 10.2105 / AJPH.2005.083782.

Yang Q. Увеличаване на теглото чрез "диета"? Изкуствени подсладители и невробиологията на желанието за захар. Yale Journal of Biology and Medicine 2010 юни; 83 (2): 101-108.