Как работи alli, за да ви помогне да отслабнете

Помощта за отслабване alli е единственото хапче за диета, одобрено от Администрацията по храните и лекарствата, за да отслабне. Продуктът е широко достъпен в много аптеки и пазари. Тъй като alli не изисква рецепта, е лесно да се купи. Но хапчето за отслабване има някои странични ефекти. Така че преди да инвестирате, вероятно искате да знаете дали alli работи, за да отслабнете и дали хапчето за диета е безопасно за вас.

Как действа alli?

alli е марката за лекарство, наречено орлистат. Ако това име на наркотици звучи познато, може би сте го виждали, свързани с рецепта хапчета за отслабване наречен Xenical . alli съдържа 60 mg от лекарството орлистат и не се нуждае от рецепта. Xenical съдържа 120 mg орлистат и изисква предписание от вашия доставчик на здравни услуги.

alli (орлистат) е "инхибитор на липазата". Това означава, че тя работи, като попречи на тялото ви да поглъща част от мазнините, които се намират във вашата храна. Вие приемате хапчета за отслабване, преди да ядете всяко хранене и то работи в червата, за да премахнете около 25% от мазнините, които сте консумирали.

И така, къде отиват мазнините? Излишната мазнина се елиминира от тялото ви в изпражненията. Но това не означава, че можете да ядете мазни храни, когато приемате alli. Лекарството трябва да се използва само докато ядете балансирана, нискомаслена диета.

alli нежелани реакции

Ако обмисляте приема на alli за отслабване, трябва да се ангажирате с нискокалорична, нискомаслена диета.

Това означава, че ще ядете по-малко от 30% от общите дневни калории от мазнини и няма да ядете нито едно хранене, което съдържа повече от 15 грама мазнини. Много потребители на alli, които се оплакват от страничните ефекти, ги изпитват в отговор на хранене с високо съдържание на мазнини.

Но дори и при внимателна диета, някои потребители на alli могат да имат проблеми.

Според Националните здравни институти някои от най-честите странични ефекти на alli включват промени в движенията на червата. Примерите включват мазно или хлабаво изправено столче, спешна нужда да отидете в банята, мазна петна върху бельото, газ, болки в стомаха и затруднено контролиране на движенията на червата. Нежеланите реакции обикновено се проявяват през първите няколко седмици от приемането на хапчето. Ако нежеланите реакции на alli продължават след тази точка, трябва да поговорите с Вашия лекар.

Трябва също така да сте сигурни, че купувате alli от реномиран продавач и внимателно да проверите пакета, преди да приемете лекарството. През 2014 г. имаше епизоди на подправяне на продукта, които доведоха до доброволно припомняне на хапчетата за отслабване. Сега, alli се върна на пазара с актуализиран пакет, който улеснява видимостта на бутилката.

Алли е ефективен?

Имайки предвид, че нежеланите реакции може да са неудобни или неудобни, вероятно искате да знаете колко тегло можете да използвате, когато приемате лекарството. Накратко, работи ли alli?

Отговорът зависи от редица фактори, включително ангажимента ви за нискокалорична диета и тренировъчна програма . alli може да увеличи теглото, което губите, но ако не се придържате към плана за хранене, вероятно няма да отслабнете и ако не упражнявате редовно, теглото вероятно няма да остане за добре.

Когато изследователите са проучили загуба на тегло с орлистат, са видели смесени резултати. Например, в едно проучване, цитирано от GlaxoSmithKline (компанията, която прави alli), медикаментите помогнаха на 26 пациенти да загубят 5,6% от общото си телесно тегло за три месеца. Звучи чудесно. Но в друго публикувано изследване изследователите са проследили над 100 000 потребители на орлистат в продължение на три години. Те установили, че въпреки че пациентите са загубили около 2 килограма на месец през първите няколко месеца, те не са поддържали значителна загуба на тегло в дългосрочен план.

Трябва ли да приемате alli?

Просто защото alli е на разположение на всички, не означава, че това е добра терапия за загуба на тегло за всички.

Според FDA, alli е одобрен за употреба при възрастни с наднормено тегло, заедно с диета с ниско съдържание на калории, ниско съдържание на мазнини и тренировъчна програма. Хапчето за отслабване не е лесно решение за отслабване, но може да помогне на някои хора да загубят повече тегло и да подобрят здравето си.

Ако мислите за приемане на alli за загуба на тегло, говорете с Вашия лекар, преди да приемете лекарството. Не се изисква рецепта, но има някои пациенти, които не трябва да приемат орлистат, включително бременни, хора с холестаза, синдром на малабсорбция, анорексия невроза, булимия, диабет, камъни в бъбреците, панкреатит или жлъчен мехур или заболяване на щитовидната жлеза. Вашият лекар е най-подходящият човек да определи дали продуктът е безопасен за вас и как отслабването може да подобри здравето ви.