Хранителни факти

Най-добрите и най-лошите избори

Ако се опитате да поддържате здравословна диета, можете да избегнете леки закуски и чипове. Но какво да кажем за закуски? Могат ли бисквитите да бъдат здрави? Има няколко марки, които са по-добри от други и дори някои, които осигуряват някаква хранителна стойност.

Крекер Калории и хранене

Saltine Nutrition факти
Сервиращ размер 5 бисквити (16 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 70
Калории от мазнини 14
Общо мазнини 1.5g 2%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0.5g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 150 mg 6%
Калий 15 мг 0%
Въглехидрати 12g 4%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 1g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 4%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Когато мнозина от нас мислят за бисквити, ние мислим за солените продукти - бледите, квадратни, хрупкави чипсове, които често ядем с супа или с маслено фъстъчено масло . Тези бисквити са направени от няколко различни компании, но хранителните факти за солените продукти са съвместими между марките.

Една порция сол (5 бисквити) съдържа 70 калории, 12 въглехидрати и един грам протеин. Някои марки соли (и други крекери) се произвеждат с частично хидрогенирани масла или транс-мазнини. Здравните специалисти препоръчват да намалите или елиминирате приема на транс-мазнини.

Така че как солените калории се сравняват с калориите в други видове бисквити?

Когато изчислявате калориите в бисквитите, не забравяйте, че това, което поставяте върху крекера, може да добави повече калории от самия крекер. Една порция фъстъчено масло (две супени лъжици) ще добави 190 калории и 16 грама мазнини към вашата закуска.

По-малко здравословен избор Cracker

Някои бисквити са по-високи в калории и по-високи в мазнини. Може да се изненадате да знаете, че някои сладки бисквити също се правят със захар . Затова е важно да проверите списъка на съставките, за да откриете най-здравословния крекер.

И какво да кажем за популярни закуски? Една порция бисквити Cheez-It (27 бисквити) осигурява 150 калории, 8 грама мазнини, 17 грама въглехидрати и 3 грама протеини.

Крекерите за златни рибки осигуряват 140 калории, 5 грама мазнини, 20 грама въглехидрати и 3 грама протеини.

Как да изберете здравословен крекер

Повечето сортове бисквити не осигуряват значителни ползи за здравето. И тъй като повечето от нас ги ядат като лека храна, те могат лесно да наклонят калориите в неправилна посока . Така че има ли начин да изберем по-здравословен крекер?

Има. В допълнение към броя на калориите, грамовете влакна в крекера ви могат да помогнат за подобряване на здравословното ви хранене. Защо? Тъй като яденето на фибри ви помага да се чувствате по-пълно и доволни след хранене. Хората, които ядат повече фибри, вероятно ще ядат по-малко в часовете след хранене или закуска.

Така че, ако се опитвате да достигнете или поддържате здравословно тегло , намерете бисквити, които имат повече фибри.

За да намерите крекер с повече фибри проверете под етикета "Хранителни факти" и потърсете думите "пълнозърнести храни", изброени като един от първите елементи в списъка с съставки. Крекерите с марка Triscuit са изработени от цели зърна. Или една порция от Wasa Fiber Whole Grain Crisp Bread осигурява 60 калории, 1 грам мазнини, 14 грама въглехидрати, 5 грама фибри и 3 грама протеин.

Най-добрият начин да съхранявате закуски за здравословна диета

Ако обичате да се наслаждавате на бисквити и да ги държите в дома си, внимавайте къде ги съхранявате . Подобно на чипове, имаме тенденция да преяждаме бисквити. Поради тази причина специалистите по диетата препоръчват да не се съхраняват бисквитите.

И накрая, когато решите да се насладите на бисквити, никога не яжте директно от контейнера. Почти е невъзможно да следите колко много ядете, когато бездомно ядете от опаковката. Вместо това, вземете само няколко бисквити, поставете ги на чиния с любимото си здравословно покритие и се насладете на една порция.