Има ли начинаещи в клас за колоездене на закрито?

Какво новобранци наистина трябва да знаете за начинаещи с колоездене на закрито

Сега, когато толкова много хора решиха да започнат да работят по по-специален начин и може би да опитат нови форми на упражнения, има много нови лица, които се появяват в закрити колоездачни ателиета. През последните седмици някои от новодошлите влязоха в колоезденето след моите уроци, казаха ми, че никога не са го правили и попитаха дали има начинаещи колоездене за начинаещи.

За съжаление, трябваше да им кажа: "Не." Някои здравни клубове и бутикови студиа могат да ги предложат, но никога не съм ги виждал.

Когато разгледах предмета с моя групов директор на упражнения преди няколко години, тя каза, че не е достатъчно да се поиска започване на курсове за начинаещи. Видях я. В края на краищата, новодошлите наистина се нуждаят само от няколко класа, за да достигнат скорост - и това може да се случи във всеки клас, като го промени на нивото си на фитнес. Така че това е, което сега казвам на хората, които никога не са го правили и искат да опитат: Това, макар че това е форма на групово упражнение, закрито колоездене е в крайна сметка собственото пътуване на всеки отделен човек, така че интензивността може да се набира за новодошлите. С други думи, можете да вземете подхода "Направи си сам", за да направите всеки клас за колоездене на закрито в клас за начинаещи. Ето критичните неща, които трябва да обърнете:

Подгответе разумно за тренировката

Заредете с лека, но питателна закуска най-малко 30 минути преди карането.

Носете монтирани, подплатени къси панталони (или редовни тренировки за къси панталони или capris) и дишащ танк или фланелка, всички направени от хладен, влажна тъкан. Изберете обувки, подходящи за колоездене, ако ги имате, или носете спортни обувки с твърда подметка (като обувки за обувки, не обувки за тенис с мека подметка). Носете и бутилка за вода , за да избегнете дехидратиране по време на тренировката.

Пристигайте рано и потърсете съветника на инструктора

Най-важното е да получите помощ при подготовката на мотора за вашето тяло. Седалката ви на правилната височина и правилното разстояние от кормилото ще направят пътуването ви по-безопасно, по-ефективно и по-удобно; колко високо или ниско е кормилото, наистина е въпрос на комфорт, така че решавайте какво ви се струва право. Също така, попитайте инструктора как да смените скоростите и колко високи са те, ако това не е ясно веднага.

Научете основните движения и позициите на тялото и ръката

Нямате нужда от помощта на инструктора за това. Можете да научите основните позиции на ръцете и основните движения (като седящ плосък, седнал нагоре, стоящ плосък, постоянно изкачване, скокове и др.) В интернет.

Не се опитвайте да следвате инструкциите на учителите точно

Дори и да сте в сравнително добра форма, грешка е да отидете в първия си клас. Слушайте тялото си, темперирайте се и адаптирайте инструкциите така, че да отговарят на вашите нужди. Да, трябва да се вслушате в указанията на инструктора за правилна поза и правилна форма, както и за правилно загряване и охлаждане. И трябва да следвате общата дъга на пътуването. Но може да не искате да направите вашето девойки толкова интензивно (по отношение на темпо или съпротива), каквото ви каже инструкторът; ако го направите, може да се окажете малко невероятно.

За максимален комфорт е най-добре да се облекчи постепенно тази форма на тренировка.

Бъдете пациент със себе си

Както при много дейности и умения, които са нови за вас, има крива на обучение с колоездене на закрито. Първата част от часовете, които вземате, може да са болезнено предизвикателни, но повечето хора започват да се чувстват по-комфортно в рамките на няколко седмици. Докато печелите сила и фитнес и ставате по-запознати с движенията, ще започнете да се натискате по-силно и да влезете в бразда на возите. Това е естествена прогресия, която ще отключи удоволствието и ползите, които получавате от колоезденето на закрито.