Сладкото с плюшено песто

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 219

Мазнини - 13g

Въглехидрати - 3g

Протеин - 23 гр

Общо време 35 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 4 (по 3 унции)

Рибите и ядките са част от здравословното хранене на сърцето, което помага да се намали кръвното Ви налягане. Американската асоциация на сърцето препоръчва да ядете най-малко 2 порции риба на седмица. Сьомгата е особено сърдечно здрава, с високи нива на омега-3 мастни киселини , за които е известно, че спомагат за баланса на холестерола.

Сьомгата е гъвкава и лесна за приготвяне с обикновени подправки и билки, но ако искате да опитате нова ароматна рецепта, това сьомга от песто е вкусна промяна. Пестото е направено само с няколко съставки и е много по-ниско в натриевите от сортовете, закупени от магазина.

Нарязаните шам-фъстъци добавят хубава хрупкава крем и препечено красиво под краставицата на върха на пестото. Можете да направите цялата рецепта от начало до край за по-малко от 30 минути и да сервирате със страна от зеленчуци за задоволително ястие.

Съставки

подготовка

  1. За да направите песто, комбинирайте босилек, пармезан, чесън, черен пипер и лимонов сок в кухненски робот. Имулсирайте, докато комбинирате, след което пулсирайте, докато текате в зехтина, докато достигнете консистенция на плът.

  2. За да направите сьомга, подгрявайте фурната до 400F. Нарежете лист за печене с фолио и поставете сьомга върху фолиото.

  3. Изцедете лимона над сьомгата. Разстилайте 1/4 чаша песто върху сьомга, след това натиснете фъстъци.

  4. Печете за 8 до 10 минути, в зависимост от дебелината на сьомгата. Завъртете фурната, за да се готви и поставете под бройлета за 5 до 8 минути, или докато върхът е хрупкав и сьомгата се приготвя до желаната температура.

Варианти и замествания на съставките

Традиционното песто е направено с босилек, но можете да използвате и други билки, като мента или зеленчуци като кал или спанак.

Ако нямате шам-фъстък, използвайте нарязани бадеми или орехи.

Опитайте тази рецепта с други видове здрави риби , като например треска.

Съвети за готвене и сервиране

Докато рибата се готви, пара няколко зеленчуци и готвя някои quinoa да служат с него.

Не пръскайте фолиото със спрей за готвене, преди да поставите сьомгата върху него. Това ще направи кожата прилепнала към фолиото, което ще улесни отделянето на рибата от кожата. За да премахнете лесно сьомгата от кожата, плъзнете шпатула между кожата и плътта, като се вдигате леко нагоре.

Можете да направите двойна партида песто и да съхранявате в хладилника си за други ястия, или можете да го замразите в ледени кубчета и поставете във фризера за фризери, за да извадите фризера, както ви е необходимо.