6 Здравословни начини за приготвяне на риба

Американската асоциация на сърцето препоръчва всяка седмица да яде две порции риба. Но е важно вашата риба да бъде подготвена по начин, който позволява на вашата риба да запази здравето си.

Останете далеч от тежки хлябове и високомаслени сосове, защото те добавят повече калории, отколкото вероятно имате нужда. Изберете методи за подготовка, които не добавят много допълнителни калории и изберете рецепти, които съдържат допълнителни здравословни съставки.

Чуйте нашите шест любими начина да подготвите и да сервирате риба.

1 - Печена риба

Фотосекс / Гети изображения

Печенето на риба е лесно, но отнема повече от други методи за готвене, може би 15-20 минути от общото време за готвене. По-тънките риби не изискват никакви допълнителни течности или мазнини, но крехката бяла риба има склонност да изсъхне, ако не сте внимателни.

За да започнете, опитайте тази сьомга, изпечена на фурна, с билки или тилапия с бадеми .

2 - Риба на скара

Майкъл Кринке / Гети изображения

Рибата е чудесна за грила, защото готва бързо, без да изсъхне - просто се уверете, че решетките са незалепени или покрити с масло. Грилът работи най-добре с цяла риба, но дебел пържола работи добре. По-деликатните филета могат да бъдат на скара в фолийни пакети.

Не забравяйте, че рибата се готви бързо на скара - след като плътта е люспеста, тя е готова за сервиране.

Грил до някои сом за такос с пикантни зеле слама .

3 - Саут от риба

alle12 / Getty Images

Саутингът или тиганът е друг бърз начин за готвене на риба. Най-добре е за бели риби, които са с ниско съдържание на мазнини - ако е необходимо, можете да добавите малко масло или масло в тигана. Това също е добър начин да получите вкус на пържена риба, но с по-малко калории. Използвайте леко покритие от трохи или брашно, вместо от гъста тесто, което поглъща мазнини.

Използвайте средна топлина с достатъчно количество масло, за да покриете тигана.

4 - Като супа

Филип Дезнерк / Гети изображения

Супи, яхнии и зеленчуци са здравословни начини да се насладите на риба. И една добра причина да използвате вашата бавна готварска печка. Избирайте рибни супи и подправки, направени с чист бульон, или използвайте нискомаслени рецепти. Можете да сервирате рибна супа като предястие, или просто да добавите зелена салата и пълнозърнест хляб и вечеряте.

За да започнете, опитайте тази рецепта за рибна храна или направете доматено копър копър с тон .

5 - Започнете с консервирана риба

Джеф Ланган / Гети изображения

Тони и сьомга се предлагат в кутии и торбички и те са идеални за направата на бърз сандвич. Използвайте цели зърна хляб, риба, може би малко майонеза и някои маруля и домати.

Консервираните риба тон и сьомгата могат да се използват и в различни основни рецепти. Потърсете рецепти, които са по-ниски в мазнините; останете далеч от бонбони, които имат прекалено много съставки, които са с високо съдържание на мазнини или натрий .

В кутии се предлагат и сардини и аншоа. Те са чудесно сервирани като предястия с пълнозърнести бисквити.

Опитайте това обръщане на салата от риба тон, като го направите със сьомга вместо да се придържате към класиката и да направите салата от риба тон орех .

6 - Сватолетна риба

Лори Патерсън / Гети изображения

Бракониерството включва готвене на нещо в течност, която едва се къкри върху печката. Можете да използвате вода, бульон или вино, за да приберете риба. Това няма да отнеме дълго време - само около 10 минути. И най-доброто от всичко, бракониерството не добавя никакви допълнителни мазнини или калории, а резултатът е вкусен и нежен.

Изпробвайте тази рецепта за риба с подправки в сос от босилек от домати, за да започнете.

> Източник:

Американската сърдечна асоциация. "Риба и Омега-3 мастни киселини."