Сандвич Хранителни факти и ползи за здравето

Пакетирате ли сандвич за обяд всеки ден? Доставянето на домашен обяд за работа с вас е един от най-лесните начини да отслабнете, когато сте на работа. Но трябва да бъдете особено внимателни, за да направите сандвич, подходящ за хранене. Лесно е да се намалят калориите от вашия сандвич с няколко прости съвета, които отнемат само 30 секунди или по-малко, за да се научат.

Сандвич калории

Хляб и сирене Сандвич Хранене Факти
Сандвич размер на сервиране 1 (146 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 352
Калории от мазнините 139
Общо мазнини 15.5g 24%
Наситена мазнина 6.4гр 32%
Полиненаситена мазнина 1.4гр
Мононенаситена мазнина 6.7 гр
Холестерол 58 mg 19%
Натрий 771 mg 32%
Калий 290.54 mg 8%
Въглехидрати 33.3g 11%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 20.7 g
Витамин А 6% · Витамин С 5%
Калций 13% · Желязо 18%

> * Въз основа на диета с 2 калории

Типичният сандвич, който правите вкъщи, включва хляб, любимото ви подправка и обядното месо. Можете дори да добавите няколко зеленчуци за криза и вкус.

Въпреки че не звучи като тези прости съставки, които осигуряват прекалено много калории, те бързо могат да се съберат. Типичният сандвич шунка и сирене осигурява почти 16 грама мазнини. Един сандвич от яйца и сирена осигурява близо 400 калории и 20 грама мазнини, а фъстъчено масло и желеобразен сандвич осигурява около 350 калории (въпреки че можете да направите по-здравословно фъстъчено масло и желеобразен сандвич ).

И така, как да запазите своя сандвич от дерайлирането на вашата диета? Използвайте това ръководство, за да намалите калориите от вашия сандвич.

Изберете нискокалоричен хляб

Вкусният, дебел, коралов хляб може да бъде пълен с мазнини и калории. И така, какъв е най-лесният начин да намалите калориите от вашия сандвич? Изберете хляб, който е подходящ за диета. Стойте далеч от гевреци , багети, кроасани и сърдечни ролки. Много от тези възможности за хляб ще ви изпратят броя на калориите през покрива.

Изберете един от тези нискокалорични хлябове вместо това. Те са лесни за намиране в повечето магазини за хранителни стоки.

Ако предпочитате по-естествен подход, опитайте се да направите сандвич без хляб. Опаковайте здравата си сандвич пълнене в bibb маруля или направи сандвич с помощта на обелени и засадени краставици като черупката. Те не пътуват както традиционните сандвичи, но ако ги носите в пластмасов контейнер, те не са толкова разхвърляни.

Изберете запълване със сандвич, подходящ за храната

След като сте избрали здравия си хляб, ще изградите сандвича си около месо или без месо. Вземете творчески и комбинирайте различни решения, за да намерите нови вкусове. Но бъдете внимателни с месо или риба, които се разпръскват, които звучат здравословно. Много марки сьомга, например, съдържат протеини и здравословни хранителни вещества, но рибата често се комбинира с кремообразно сирене, така че разпространението е много високо в калориите.

Избор на здравословен протеин

Вегетариански избори

Подходящи за хранене топинги

Опаковайте сандвича си с колкото се може повече настилки. Тези нискокалорични зеленчуци добавят към вашия сандвич подправки, вкус и хрупкавост, така че вкусът му е по-пълен и по-декадентен.

Изберете Здрави спредове

Задръж маите! Спредът, който избирате за вашия сандвич, заема най-малко място в нискокалоричния си сандвич, но може да осигури най-много мазнини. Ако добавите много топинги от списъка по-горе, може да не искате да добавите никакво разпространение изобщо.

Ако го добавите, горчицата е най-ниската ви калорийна опция с само 3 калории на порция.

Кремообразните спрейове имат по-голям вкус и понякога дори осигуряват здравословни мазнини, но имат много високи калории. Така че внимавайте колко да използвате, ако искате да намалите калориите от вашия сандвич.

Много е лесно да намалите калориите от вашия сандвич, за да създадете здравословно хранене. Просто напълнете хладилника си с най-добрите диетични съставки и експериментирайте с нови вкусове, за да останете доволни, докато сте по-слаби.

Най-здравословните опции

И така, кои са най-лошите сандвич избори за вашата диета? Обикновено сандвичите, които купувате в удобни магазини или поръчки в ресторантите, са най-високи в мазнините и калориите. Deli сандвичите могат също да излязат от вашата диета. Един 8-инчов Philly Cheesesteak, например, осигурява около 710 калории и 24 грама мазнини.

По-голямата част от времето, ресторантите и деликатните сандвичи са прекалено големи и включват подправките, които са най-високи в мазнините и калориите. Ако поръчате сандвич, когато сте в движение, нарязани наполовина. Споделете половината от сандвича с приятел или го обвийте и го занесете вкъщи за по-късно хранене.