Избирайки семена от бял или черен цвят

Многото американско първото представяне на семена от Чиа е чрез странните и прекрасни "Чиа домашни". Тези домашни животни са приготвени със семена от чиа, които израстват, за да произвеждат "козина". Бързо напред до наши дни, когато семена на чиа станаха явление за здравословна храна.

Чиа семена пакет много бум за Бък

Тъй като те имат приятен вкус на вкус и могат да бъдат приготвени по различни начини, семена от чиа са лесни за включване във всяка диета.

Въпреки че няма много доказателства, че семена от чиа ще ви помогнат да отслабнете или да спечелите сила, те със сигурност са по-питателна възможност от обикновения американски бял хляб или картофено пюре. С почти пет грама протеини, 179 грама калций и почти 10 грама влакна само за една унция, семена от чиа са чудесен начин да добавите малко количество към вашата глазура, омлет, палачинки или кифли или просто да ги изядете сухо печено.

Бяло срещу черно

Чиа семена печелят популярност за тяхното хранително съдържание , включително диетични фибри и омега-3 мастни киселини . Предлагат се в два цвята: черно-бели. Кой цвят на семена от чиа предлага по-големи ползи за здравето?

Според Уейн Коутс, професор, изявен в кабинета на сухи земни проучвания в университета в Аризона, няма значителна хранителна разлика между двата цвята на семена от чиа. Дългогодишен изследовател на най-добрите начини за отглеждане и събиране на семена от чиа, Coates казва, че черно-белите семена на чиа имат по същество същия хранителен профил.

Кратка история на семена от чиа

Чиа е с произход от Централна Америка, близо до Гватемала, а също и в района на Южен Мексико. Това беше основна храна, като царевица и боб, в диетите на ацтеките и маите. Чиа действително е получила името си от маите дума за "сила". Тя расте добре в тези горещи, а понякога и сухи, региони.

Заводът за чиа е изключително устойчив и приспособим към изменението на климата и днес се отглежда в цял свят. Качеството и хранителните стойности на семената са еднакви независимо от вида на почвата или климата, в който се отглеждат.

Днес чиа семена се събират по целия свят и могат да бъдат намерени в повечето магазини за хранителни стоки и здравословни храни, достъпни за всеки да опита.

Do Chia семена губят храненето си стойност, когато варени?

Много хора се притесняват за готвенето на семена на чиа, мислейки, че ползите за здравето на семената ще бъдат загубени при варенето. Всъщност няма значение, ако ги изядете сурови, напоени или ги приготвяте в рецепти - съдържанието на хранителни вещества остава основно същото.

Добре за вас рецепти с помощта на семена Chia

Докато семена на Чиа са страхотно поръсени със суровини за всички видове храни, те също така могат да се използват в комбинация с други продукти, подходящи за вас като плодове и quinoa, за да направят суперхрани като кифли от овесена каша от боровинки. Опитайте се да направите чаено семе от чай или пуешко от манго бутилка чай за здравословен десерт или хапка за семена от чия семена като лека закуска. За освежаваща напитка chia fresca е чудесна алтернатива. Ако сте жадни за шоколад, тази благоприятна за диабет шоколадов шоколад chia може да направи само трик.

> Източници:

> Coates, W. Chia: Пълното ръководство за Ultimate Superfood. Ню Йорк, Ню Йорк: Sterling Publishing; 2012 година.

> Левин, Джо. Ползите за здравето на семена от чиа. BBC GoodFood. Публикувано на 27 април 2017 г.

> Министерство на земеделието на САЩ (USDA), Служба за селскостопански проучвания. Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28, 2016.