Първи стъпки с обучение на Kettlebell

Може да сте чували за обучението на Kettlebell като следващото голямо нещо в инфомаркетинга, видеоклиповете или дори в салона ви. Това изглежда интригуващо - странно изглеждаща тежка тежест, която може да се люлее, но какво точно може да направи за вас? Обучението по Кетълбъл може да е от полза за всеки, от опитни състезатели до средно упражнения.

Въпреки че не е задължително да заеме мястото на редовно кардио или силово обучение, то включва елементи от всеки.

Динамичните, често балистични движения включват цялото тяло и работят върху области като баланс , координация и развитие на властта , които не получават същото внимание в традиционното обучение. Най-доброто от всичко е, че е забавно и може да опреснява и подмладява тренировките ви.

Как можете да използвате Kettlebell обучение

Обучението по Kettlebell може да се използва по различни начини - да ви помогне да изградите сила и сила като спортист, да ви помогне да започнете като начален тренировъчен курс или да направите настоящата си тренировка по-интересна.

Ако сте свикнали да правите тренировка с висока интензивност на веригата , упражненията с кетълбел могат да бъдат чудесно допълнение за получаване на сърдечен ритъм и изгаряне на повече калории.

Как да използвате Kettlebells във вашите тренировки

Избирайки си Kettlebells

Kettlebells идват в разнообразие от стилове и тежести, като се започне от 5 кг и се увеличава 5 лири нараства до над 100 кг.

Ключът при избора на тегло е да се уверите, че е достатъчно тежък, за да ви предизвика, без да причинява прекалено много напрежение. Може да отнеме известно време и грешка, за да разберете правилното тегло и ще откриете, че различните упражнения ще изискват различен товар.

Ако току-що започвате, много от по-балистичните движения (като люлки или бутални преси) ще ви бъдат малко странни, затова започнете с леко тегло, за да подобрите формата си.

По-долу са дадени някои общи указания, които да използвате при избора на тегло. Това са само предложения, така че погрешно, ако не сте сигурни:

Ако възнамерявате да провеждате редовни тренировки по "kettlebell", ще откриете, че ще имате нужда от разнообразие от тежести в зависимост от упражнението, което правите. Когато се съмнявате, започнете с леко тегло и практикувайте ходовете, преди да се придвижите нагоре.

Можете да намерите kettlebells в повечето магазини за спортни стоки или универсални магазини или да ги поръчате онлайн. Те могат да бъдат скъпи, но имайте предвид, че можете да използвате и kettlebells за традиционно силово обучение.

Упражнения за кетбел

Повечето упражнения за кетълбел включват разнообразни движения, но повечето от тях попадат в две категории: Мърховете са бавни, контролирани движения, докато балистичните упражнения включват бърза люлка и / или инерция.

Грунд движения

Следващите примери показват няколко основни смилания на кетълбел. Тези движения, които приличат на традиционните тренировъчни упражнения, стават основата за балистичните упражнения.

Ако сте били силно обучение, най-вероятно сте извършили повечето от тези движения с други видове оборудване. Ако сте нови за силата на тренировките и тренировката на Кетълбъл, ще искате да практикувате тези движения и да се чувствате комфортно с тях, преди да преминете към балистичните упражнения.

Балистични упражнения

Балистичните движения, както предполага името, включват по-експлозивни, мощни движения. Може да ви се струва, че сте люлеещи се или натискате тежест нагоре и надолу с ръцете си, но тези движения всъщност включват хълбок натиск, което ви позволява да черпите от силата на бедрата и краката си, за да преместите теглото.

Това означава, че не трябва да чувствате упражнението в ръцете си - всъщност кетълбел трябва да се чувства без тежест в горната част на движението. Ако това не стане, работете върху движението на бедрата, докато размахвате теглото или смятате да използвате различно тегло.

Ако теглото е прекалено леко, теглото на тазобедрената става няма да има голяма разлика. Ако е твърде тежка, тягата може да не е достатъчна, за да преодолее теглото.

Когато започнете да тренирате с Kettlebell, най-добре е да получите инструкции от професионалист, за да извлечете максимума от вашите упражнения. Ако не разполагате с курсове за кетълбел или обучение във вашия район, помислете за видео като Iron Core Kettlebell или The Ultimate Kettlebell Workouts за начинаещи.

Ако съставяте собствена тренировка, можете да опитате упражненията, изброени по-горе, като използвате следните указания за обучение:

Kettlebell безопасност и техники

Макар че има малък риск от нараняване с тренировка чрез кетълбел, има рискове, най-малкото от които е възможността да хвърлите тежестта си в стаята или да я отпуснете на петите. Използвайте следните съвети, за да запазите тренировките си безопасни и ефективни:

> Източници:

> Епископ, Е; Collins, М; Лание, А. Кардиовъзпалителни реакции към тренировъчните упражнения на Кетълбъл. Med. Sci. Спортни упражнения. 37 (5): S51. 2005 година.

> Робъртс, Кели. Концепции за Kettlebell: Общо взрив на тялото KB. IDEA World Fitness 2009.