Немски стил печен ябълка & пилинг

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 205

Мазнини - 11 гр

Карби - 22гр

Протеин - 6g

Общо време 30 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 15 мин
Сервирания 6

В тази рецепта, ябълковите филийки първо се овкусяват в малко масло, за да се създаде подобен на карамел цвят и вкус. След това се изсипва тесто от нискомаслено мляко, яйца и лимец от брашно и се пече, докато се надуе.

Ябълките са добър източник на разтворими фибри и витамин С и съдържат някои противовъзпалителни фитохимикали като кварцитина, които имат защитен ефект върху организма чрез инхибиране на растежа на определени ракови клетки.

Лифтовото брашно има подобен профил като цялото пшенично брашно, даващо вкус на висококачествено брашно с високо съдържание на протеини. Лифтовото брашно има и висока водоразтворимост, което означава, че хранителните вещества лесно се абсорбират от организма.

Тази рецепта ще ви помогне да направите поне половината от зърната, които ядете всеки ден цели зърна . Заедно с яденето на достатъчно плодове, зеленчуци, боб и бобови растения, ще отговаряте на вашите ежедневни изисквания за влакна , които защитават вашето сърце и червата и от свързаните с тях ракови заболявания.

Съставки

подготовка

1. Загрейте фурната до 425F.

2. Разбъркайте заедно яйцата, млякото, брашното, ванилията, солта и половината канела в средна купа. Заделени.

3. Разтопете половината от маслото в чугунен тиган на средна температура. Добавете филиите на ябълка и поръсете с кафява захар и останалата канела. Кук, като често се разбърква, докато ябълковите резени се покрият с омекотени, около 4 минути. Прехвърлете на табела.

4. Избършете тигана и го загрейте в пещта за 5 до 8 минути, докато стане много горещо.

Добавете останалото масло към тигана, накланяйки се, за да покриете дъното и страните.

5. Добавете филиите на ябълката към тигана и изсипете тестото.

6. Поставете обратно във фурната и печете 15 до 20 минути, докато палачинката се надуе и се изпича около ръбовете и центърът е настроен.

7. Прах завършената палачинка с пудра захар и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Макар че маслото е с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол, понякога с малко масло може да се повиши рецепта на вкус. В крайна сметка една порция от тази палачинка (1 / 6th от палачинката) съдържа само 2 супени лъжици масло (около 70 калории, 8 грама общо мазнини, 5 грама наситени мазнини, 20 милиграма холестерол). Ако искате да напомпате изцяло маслото, можете да използвате неутрално масло като рапично масло. Маслото от канола не съдържа холестерол, но все още е с високо съдържание на мазнини, но видът на мазнината е известен като ненаситена мазнина, която е по-кардиозащитна от наситените мазнини.

Съвети за готвене и сервиране

Сезонът на есента е най-доброто време да се насладите на ябълките. Вземете семейството си и приятелите си и се отправете към ферма за ябълки, където можете да изберете свои собствени сезонни ябълки. Това е чудесен начин да поддържате местните ферми и да се забавлявате с физическата дейност на открито.