Истината за разбиване на отслабване

Повечето хора не избират да ходят на диетата на сърцето. Прекъсване загуба на тегло просто се случва след разделяне. Но наистина ли е здравословно? И можеш ли да се надяваш или очакваш да запазиш паунда? Експертите се надяват, че диетата на сърцето работи и какво трябва да направите, когато намалите.

Защо се раздели загуба на тегло се случва

За да разберете защо често губим тегло след раздяла или развод, отидохме да подчертаем експертите д-р Дан Гуера и д-р Дана Гиота.

Тези психолози в Ню Йорк наскоро се събраха, за да напишат " От стресирана към центрирана": "Практическо ръководство за по-здравословен и по-щастлив" . Те обясниха как психологическият стрес може да създаде физическа промяна във вашето тяло.

"Истината е, че някои хора губят тегло по време на стрес, а други натрупват тегло", казва Дан. "Това се отнася до различни видове метаболизми в отделните индивиди и също така се отнася до начина, по който обработваме стреса психологически".

Според Дана, скръбта и депресията могат да забавят метаболизма на тялото, така че ние се нуждаем от по-малко храна. Като алтернатива тя казва, че нивото на тревожност може да се повиши значително и това може да причини симптоми в организма "особено в храносмилателната, ендокринната и сърдечно-съдовата система". И двамата експерти казват, че психологическите и физическите промени, които се появяват по време на разпадането, могат лесно да доведат до промени в обичайните ви хранителни навици - или по-малко апетит или избягване на яденето.

Трябва ли да се запази загуба на тегло?

Така че, ако отслабнете по време на храносмилателната диета, разумно ли е да запазите теглото, докато изграждате нов единствен живот? Отговорът зависи от няколко фактора, включително вашето здраве и вашите собствени чувства за вашето тегло.

Дана обяснява, че ако сте искали да отслабнете преди разпадането и раздялата ви е причинила да отслабвате, може да сте мотивирани да поддържате навиците на начина на живот, необходими за по-тънкото тяло.

Но тя добави, че ако преди това сте били доволни от теглото си и сте се отслабили в резултат на стрес, вероятно ще се върнете към обичайните си хранителни навици, когато възстановите живота си и теглото ви също ще се възстанови. Също така е важно да получите експертни съвети за най-доброто здравословно тегло за вас, казва Дан. "Препоръчвам да се консултирате с лекар и / или експерт по храненето, за да прецените какво е оптималното тегло за вас".

Как да запазите по-тънко тяло след раздяла

Ако новото Ви тегло е здравословно и сте мотивирани да не можете да се върнете на паунда, има няколко съвета за начина на живот, които Дан и Дана препоръчват да поддържате тялото си в отлична форма, докато преминете в новия си единствен живот.

Не забравяйте, че тъй като стресът може да повлияе на тялото ви по различни начини, вашето тегло може да се колебае по време и след разделянето. Прекъсването на загубата на тегло може да бъде последвано от период на прекъсване на натрупването на тегло, след като е направена диетата на сърцето. Вземете умните стъпки, за да сте здрави по време на прехода, за да се придвижите напред в новия си живот с по-добра увереност и здраво тяло.