Трите макронутриенти Вашето тяло се нуждае най-много

Значението на тези Macronutrients за вашето здраве

Макронутриентите са хранителни вещества, които тялото използва в сравнително големи количества и нужди дневно. Има три макронутриенти: протеини , въглехидрати и мазнини. Големите три са отделени от микроелементите, които тялото изисква в по-малки количества, като например витамини и минерали . Макронутриентите осигуряват калории и градивни елементи на растежа, имунната функция и цялостния ремонт на тялото и спомагат за осъществяването на тези и други нормални ежедневни функции.

Въглехидрати

Министерството на земеделието на Съединените щати предлага 45-65% от дневния ни калориен прием да идва от въглехидрати. Има причини, поради които те предлагат това. Първо, въглехидратите са известни като основния източник на гориво на организма. Второ, въглехидратите са най-лесният начин за тялото да конвертира енергия в сравнение с мазнините и протеините. Без въглехидрати и разтворимите и неразтворими фибри, тя осигурява в допълнение към енергията от глюкоза, чревната здравето и елиминирането на отпадъците ще бъдат почти невъзможно да се поддържат. Въглехидратите помагат на тялото ни да получава и освобождава храна. Някои примери за храни с високо съдържание на въглехидрати се намират главно в нишестени храни (като зърно и картофи), плодове, мляко и кисело мляко. Други храни като зеленчуци, боб, ядки, семена и извара съдържат въглехидрати, но в по-малки количества.

протеин

При отсъствието на глюкоза или въглехидрати, които да се превърнат в глюкоза, тялото може да преработи енергията чрез обратно превръщане на енергията, използваща протеини.

Диетичният протеин е отговорен за растежа, мускулната маса, производството на хормони и ензими, ремонта на тъканите и имунната функция. Много американци получават повече от достатъчно протеини от месо, птици, риба, месни заместители, сирене, мляко, ядки, бобови растения и в по-малки количества нишестени храни и зеленчуци. Пълните протеини съдържат всички незаменими аминокиселини, а липсващите протеини - липсват една или повече от отделните есенциални аминокиселини.

Непълни протеини се намират в растителни храни като боб и ориз.

Мазнини

До 20-35% от дневните ви калории трябва да идват от мазнини. Диетичната мазнина служи много важна функция, тъй като отсъствието й не би позволило на нашите органи да получат определени микроелементи. Мазнините също ни помагат да изолираме телата си и да поддържаме нашите тренировъчни сесии извън нашата стандартна енергийна глюкоза. Мазнините също са важни за поддържане на структурата и вкуса на храната.

Постигане на баланс

Докато ежедневните препоръки изглеждат практични, намирането на балансирана комбинация от макроелементи при всяко хранене е от съществено значение за поддържането на вашето здраве. Големият диапазон от проценти, препоръчани за всяка стая, за да се очакват, но намирането на правилното съотношение е по-малко важно от самия баланс. Това означава да държите всеки диапазон в рамките на неговите граници, но уверете се, че всеки от вас е целта. И дори когато съотношението ви се смени, бъдете сигурни, че консумирате правилното количество калории във всяка категория. Твърде много или твърде малко ще ви накарат да спечелите или да отслабнете. И въпреки че съотношенията и приемът на калории може да се променят, докато приемате диета с ниско съдържание на въглехидрати, е важно да поддържате равновесието си постоянно.

източник

Макронутриенти: Значението на въглехидратите, протеините и мазнините. Здравен център McKinley Университет на Илинойс в Урбана-Шампейн. 2014 година.