Най-добрият начин да смилате Chia Seeds

Машина за кафе ще смила семената на чиа, според Уейн Коутс, професор в "Службата за изчерпване на сухите земи" в Университета в Аризона, в книгата си "Чиа".

Изядени от ацтеките, тези миниатюрни семена сега са лудост за здравословното хранене, въпреки че доказателствата за ползите за здравето са недостатъчни, сочи преглед в Journal of Biomedicine and Biotechnology.

Как да разбием семена от чиа

Коетс препоръчва да се смилат семена от чиа само за няколко секунди. Едно маслодайно семе, Чиа се гордее с високо съдържание на мазнини и ако пресъхне семената прекалено дълго, тя се превръща в чиа "масло".

Не мийте семена от чиа преди да ги смилате. Те са хидрофилни, което означава, че тези семена абсорбират вода до 9 пъти теглото си, когато са напоени. Това качество на абсорбиране на водата може да помогне на семена от чиа да работят като средство за отслабване, тъй като така наречените "богати на вода храни", тези с високо съдържание на вода, ви държат пълни и удовлетворени по-дълго време , което прави по-малко вероятно да преяждате.

Проблем, с който може да се сблъскате с метода на кафемашина, е, че вашите семена от чиа ще вдигнат вкуса и мириса на кафе. Тъй като не можете да хвърляте мелницата в съдомиялната машина, опитайте да смилате малко ориз, за ​​да "почистите" машината за смилане.

Защо да добавите Chia семена към вашата диета

Защо толкова много хора се опитват да станат по-здрави, като добавят чиа към диетата си? Тези семена вече са в над сто продукти, включително kombucha и зърнени храни, защото те са хранителни.

Чиа семена са:

Изобилието от добри мазнини в семена от чиа го прави 60 калории на супена лъжица. Ако броите калории и сте започнали да ги поръсите на нискомаслено кисело мляко и в глазури, може да се наложи да елиминирате други храни, за да запазите количеството калории в бюджета.

Възможни ползи за здравето

Клиничните доказателства за ползите за здравето на семена от чиа са ограничени, но съществуват няколко проучвания.

Изследване на плъхове, хранени със семена от чиа, е установено:

Прегледът от вестник "Биомедицина и биотехнология" изследва данните от четири клинични изпитвания при хора. Ето какво е събрано от рецензенти:

Източници:

Chia: Пълното ръководство за Ultimate Superfood. Уейн Коутс, доктор. Sterling Publishing. (2012)

Tufts университет Здраве и хранене Писмо: Трябва ли да скочи на Chia семена Bandwagon? (2013)