Как да си направим лед

Като част от метода на RICE за самолечение от нараняване , ледът може да помогне за намаляване на болката и подуване на наранявания по време на движение. Слепването може да бъде ефективно лечение за навяхвания, натоварвания и прекаляване на наранявания, като гънки .

Съществуват много търговски пакети за хладилници, но те могат да бъдат скъпи и да траят само за кратко време. Лесно е да направите пакет лед у дома само с няколко елемента и това е лесен начин за бегачите да спестят пари .

Ето как:

  1. Поставете около килограм лед в затваряща се пластмасова торбичка. Можете да използвате ледени кубчета или натрошен лед.
  2. Добавете достатъчно вода, за да покриете леда. Водата помага на леда да се приспособи към формата на увредената зона.
  3. Извадете въздуха от торбата и я запечатайте.
  4. Опаковайте торбата с лед в кърпа или възглавница и я нанесете върху болезнената област. Никога не поставяйте лед върху опасната зона. Оставянето на лед върху кожата за дълъг период може да причини изгаряне от хладилници или леко измръзване.
  5. Преместете ледения пакет наоколо, така че да не седи на едно и също място цялото време.
  6. Не забравяйте да издигнете увредената част от тялото си над сърцето си, докато я заличавате. Повишаването му може да помогне за по-нататъшното намаляване на подуването.
  7. Използвайте пакета с лед до 15-20 минути в даден момент. Почистването за по-дълъг период от време увеличава риска от изгаряне на хладилници. Можете отново да лежите след няколко часа, ако все още забележите болка или подуване.

Съвети:

  1. В чантата със замразен грах или други зеленчуци може да се използва и лед. Но, подобно на ледения пакет, все още трябва да бъде увит в кърпа, преди да го приложите в болезнената област.

От какво имаш нужда:

Вижте също: