Такто Bueno Хранителни факти: избор на меню и калории

Най-добрите и най-лошите избори за здравето

Подобно на много други ресторанти за бързо хранене в тек-мекс , менюто Taco Bueno е пълно с такос, накос, буртито и платформени комбинации. Така че, ако искате бързо мексиканска тарифа , вероятно ще можете да задоволите желанието си, когато посетите това място. Но няма вероятност да намерите много здравословни, нискокалорични, нискомаслени или нисковъглеродни продукти.

Анализ на храненето на Тако Буено

Навигацията в менюто на Taco Bueno е трудно.

Това не е широко меню и предлаганите продукти традиционно са с високо съдържание на мазнини, калории и натрий. Освен това се предлага само много ограничена информация за храненето онлайн. Така че не можете да посетите уебсайта си, за да откриете най-хранителните храни.

Също така, е лесно да преяждате мексиканските ресторанти, защото много от елементите на менюто са малки. Калориите за всеки един елемент не изглеждат много високи. Така че не е необичайно да поръчате две, три или дори четири храни, за да направите ястие. Резултатът е, че общото количество калории на Taco Bueno е по-голямо от бюджета.

Така че, как да останете здрави в Taco Bueno? Винаги е умен, за да запазите порциите под контрол . Изберете един елемент - или може би два - и поръчайте тези продукти с вода за пиене.

Хранителни факти за популярните храни Taco Bueno

Party Taco Nutrition факти
Сервиращ размер 1 taco (51 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 143
Калории от мазнини 90
Общо мазнини 10g 15%
Натрий 244 mg 10%
Въглехидрати 5g 2%
Протеин 7g

> * Въз основа на диета с 2 калории

Дините често се наслаждават на традиционните такос в Тако Буено. Така че кои тако са най-питателни? Съгласно предоставената от компанията информация не съществуват големи разлики между нивата на калориите, мазнините и натрий за всеки от основните им такос. Тако Bueno хранене за популярните елементи от менюто са, както следва:

Party Taco е мини-версия на Crispy Beef Taco, включително тако месо, маруля, настъргано сирене чедър и домати. Това е най-ниската калорична тако в Taco Bueno при едва 143 калории, но е и най-малката.

Най-здравословните опции

Когато ядете в ресторант tex-mex, салатите често са съблазнителни. Понякога те са и най-здравословните. Но ако вашата салата пристига в тако черупка и е покрита със сирене и други добавки с високо съдържание на мазнини като гуакамоле и заквасена сметана, тогава е много възможно, че вашата храна ще има толкова много калории, колкото всичко останало в менюто.

В Taco Bueno можете да поръчате чаша Tex-Mex без тако черупка. Купата се сервира с Вашия избор на мляно говеждо месо, пържено фидита на скара или цялото бяло месо fajita пиле, мексикански ориз, refried боб, домати, маруля, заквасена сметана, гуакамол и настъргано сирене чедър.

Ако помолите сървъра си да пропусне една или две от по-високите мастни съставки (като заквасена сметана или сирене), това може да е относително здравословен избор.

Най-здравословните опции

И така, какво трябва да избегнете, когато отидете в Тако Буено? Ако ядете цяла поръчка Nachos и чипове , ще консумирате 1567 калории, 97 грама мазнини, 127 грама въглехидрати, 57 грама протеини и 4105 милиграма натрий. Това е повече калории (и много повече сол), отколкото много от нас се нуждаят в един ден.

Говеждото мютако е пита, пълна с боб, месо от тако, настъргано сирене от чедър, маруля и домати. Само едно Muchacho осигурява 496 калории, 25 грама мазнини, 49 грама въглехидрати, 17 грама протеини и 877 милиграма натрий.

Това е почти една храна на стойност на калории и един елемент може дори да не отговарят на глада си.

И накрая, табелите също могат да бъдат проблематични в Taco Bueno. Хранителните специалисти знаят, че повечето от тях осигуряват повече храна, отколкото ви е необходима, и в резултат на това са много високо съдържание на мазнини, натрий и калории. Платовете в Taco Bueno идват с охладени боб, чипс и мексикански ориз. Това са храни, които традиционно се приготвят с много сол и мазнини.