Мога ли да бягам по време на бременност?

"Току-що разбрах, че съм бременна, в момента работя около 25-30 мили на седмица. Мога ли да продължа да бягам по време на бременността си? "

Стотици проучвания показват, че физическата активност е не само безопасна, но и полезна за бъдещите майки. Упражненията могат да помогнат за запазване на теглото на бременността под контрол, предотвратяване на гестационен диабет и предизвикана от бременност хипертония, евентуално намаляване на продължителността на раждането и ускоряване на възстановяването след бременността.

Тъй като вече сте работили преди да забременеете, безопасно е да продължавате да бягате през бременността си. За онези жени, които никога не са се захванали преди, най-добре е да изчакате, докато бременността ти започне да тече.

Указания за работа при бременност

Ако очаквате и сте избягали, преди да забременеете, ето някои указания, които да следвате:

Източници: "Упражнение по време на бременност: безопасно и полезно" Американски колеж по спортна медицина, 28 март 2008 г.

"Физическа активност за жените по време на бременност и следродилния период" Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги