Вертикална лентова стоматология Отслабване хирургия (VBG)

Хирургия за закрепване на стомаха

Вертикално-лентовата гастропластика, известна като "стопиране на стомаха" или стомашна гастропластика, е рестриктивна хирургия за отслабване, която работи чрез намаляване на количеството храна, която може да се консумира преди да се чувствате пълноценна. Тази хирургия съчетава аспекти на коремното закрепване и изпъкналостта на стомаха, но не е регулируема. Той лесно се бърка с други подобни процедури, като например вертикалната ръкавична гастректомия, която не включва лента.

Подобно на други процедури, които включват група, тя е по-рядка днес, отколкото в миналото, тъй като процедурата без лента за стомашен ръкав придобива популярност.

Хирургията изолира малка част от стомаха за преработка на храна, ограничавайки размера на храната до приблизително една унция и забавя храносмилането, като принуждава храната да преминава през ограничителен пръстен. Докато операцията с лентова лента използва ограничителен пръстен, операциите са много различни, лентовата лента не изисква разрез на стомаха, докато вертикалната лентова гастропластика създава дупка в стомаха, за да може лентата да се върти. В допълнение, лентовата лента може да се регулира според нуждите без хирургическа намеса, а ограничаващата лента в вертикално свързаната гастропластика не може да бъде модифицирана без хирургическа интервенция.

Пациентът, който е подложен на тази процедура, трябва да направи радикални промени в приема на храна и начин на живот, за да може процедурата да има успешен резултат в дългосрочен план.

Тъй като стомаха има способността да се простира, за да побере храната, стомаха може да се разшири значително от капацитета на една унция. Храната трябва да е много малка и течностите за пиене с храна могат да запълнят торбичката.

Процедурата

Обикновено операцията се извършва в болница или в хирургически център, като се използва обща анестезия.

Повечето операции се извършват лапароскопски, което позволява на хирурга да използва дълги инструменти, поставени в тялото, чрез разрез с дължина няколко сантиметра (вместо да отварят коремната кухина и да създават голям белег). В някои случаи, въпреки че операцията ще бъде извършена "отворена" с по-големия традиционен разрез, или операцията, която започва лапароскопски, може да се превърне в открита процедура, когато хирургът определи, че е необходимо.

Хирургическата намеса започва с няколко половин инчови разрези в областта на стомаха. Инструментите се вмъкват през тези разрези и хирургът започва, като прави разрез в стомаха. Страниците на разрезът са скосени, създавайки дупка в стомаха, през която се навива рестриктивна лента, намалявайки скоростта, с която храната може да напусне стомаха.

Над новосъздадената дупка стомахът се закопчава, принуждавайки храната да изхлузи, за да напусне стомаха през лентата. След като бъде завършена, областта на стомаха, която усвоява храната, държи една унция храна или по-малко.

След като хирургът установи, че скобите държат стомаха затворен и няма области, които изглеждат изтеглени, инструментите се изваждат и разрезът се затваря, обикновено със стерилна лента.

Типичният резултат

Тази процедура има смесени резултати в дългосрочен план, които варират от възвръщане на всички загубени тежести до запазване на 50% от общото загубено тегло. Много пациенти имат затруднения да поддържат малките части, необходими за поддържане на малкия размер на капсулата. Когато започват да консумират по-големи порции, загубата на тегло спира и често започва да расте.

Тънкото черво не се заобикаля при тази процедура и няма промяна в начина, по който тялото смила храната в червата, така че няма риск от недохранване поради операцията.

Общата загуба на тегло и поддържането на дългосрочна тежест е най-ниската за тази хирургия в сравнение с всички видове бариатрична хирургия, която понастоящем се извършва в Съединените щати, така че не се препоръчва за хора с много голяма тежест да губят и / или които са кандидати за други процедури.

В действителност може да е за предпочитане да се работи за променящите се модифицируеми фактори и да имате различна процедура, когато се квалифицирате, а не като процедура, за която е известно, че има по-малко загуба на тегло в краткосрочен и дългосрочен план.

> Източници:

> Бариатична хирургия за тежко затлъстяване. Информационен лист за потребителите. Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. Март 2008 г. http://win.niddk.nih.gov/publications/gastric.htm

> Джоунс, д-р Николай В. Христо, д-р Дидие Зоу, и д-р Лойд Д. Маклийн, дмн. "Нарастване на теглото след краткотрайни и дълги крака стомашен байпас при пациенти, които са били лекувани повече от 10 години." Annals of Surgery 2006 Ноември; 244 (5): 734-740.