Как да направите дълбока вода тичане за възстановяване на вредата

Останете готини с аква джогинг

Дълбоководната вода, известна още като аква джогинг, е страхотно тренировъчно обучение за бегачи и отличен начин за справяне и предотвратяване на наранявания. Ако сте преодоляване на нараняване, водата тичане може да ви позволи да се възстанови, без да губят фитнес. Изследванията показват, че дълбокото движение на водата е сравнително близко до действителното функциониране по отношение на сърдечно-съдовото търсене при лесни до умерени интензитети.

Можете да очаквате да поддържате годността си за най-малко шест седмици, като правите вода, която работи по време на възстановяване на наранявания.

И ако не сте ранени, аква джогинг е чудесен начин да работите върху подобряването на тичащата форма и фитнес, без да увеличавате удара на вашите стави върху твърди повърхности. Това също е ефективна и безопасна алтернатива на външната работа при изключително горещи и влажни дни. И за бегачи с деца, можете да се упражнявате, докато гледате как децата ви се разпръскват в басейна.

За да работите ефективно с дълбока вода, ще ви е необходима плавателна жилетка или колан. Популярно, използвано от водачите на дълбоки води, е AquaJogger. Той е направен от EVA пяна и ремъци около кръста, като колан. Почти всяка флотационна жилетка или колан ще работи, стига тя да поддържа тялото ви на повърхността, като същевременно ви позволява да изпълнявате движение. Носенето на флотационно устройство или колан ще ви помогне да продължите да практикувате нормалната си биомеханична работа.

Ако не носите една, ще трябва да повдигнете коленете си много високо и да имате бърз оборот, за да останете на повърхността.

Някои флотационни устройства, като например AquaJogger, идват с инструкции за движение на водата. Но има няколко съвета, които да ви помогнат да започнете:

Как се прави вода

Въпреки че водата работи е чудесна алтернатива за ранени бегачи, може да не сте в състояние да го направите удобно с определени наранявания, като напрегнат flexor hip. Ако аква джогинг причинява болка, тогава не трябва да го правиш. Говорете с Вашия лекар или физически терапевт, за да определите друга дейност за кръстосано обучение, която да направите по време на вашето възстановяване.

Дълбоководното бягане прави някаква практика, но ако се задържите и работите върху формата си, това ще стане по-лесно и по-приятно - особено в горещите дни, когато можете да направите своя ход, докато сте готини.

Източник:

Killgore, GL, "Дълбоководна работа: практически преглед на литературата с акцент върху биомеханиката". Лекар и спортна медицина 2012, 40 (1).