Микробни и филмирани замърсители в обикновени подправки

Наистина ли знаете какво има в кабинета ви за подправки? FDA има

Първоначално беше взривът на салмонела в Съединените щати през 2008-2009 г., причинен от подправен бял черен пипер. Тогава беше избухването след 2010 г., причинено от продукти, съдържащи черен и червен пипер. Във време, когато повечето хранителни заболявания могат да бъдат приписани на прясна продукция, тези две скорошни и близковременни огнища на салмонела обърнаха внимание на продължаващото значение на наблюдението на потенциално опасни подправки.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) проведе проучване от 2007-2009 г. (резултатите от които в крайна сметка бяха публикувани в публикацията за хранителната микробиология през юни 2013 г.), изследвайки 20 000 вносни пратки с подправки. Това, което FDA намери, беше изключително тревожно. Приблизително 7% от внесените подправки са дали положителен резултат за салмонела, което е два пъти по-висока от всички останали внесени храни.

FDA вярва, че тези събития и изследваните данни сериозно поставят под въпрос системата, за да се идентифицират и предотвратят епидемиите, свързани с подправките, свързани с подправките. В резултат на това Центърът за хранителна безопасност и приложно хранене (CFSAN) на FDA разработи проектов рисков профил за патогени и фитил в подправките.

Какво се намира в нашите подправки?

Профилът на FDA съобщава за две категории замърсители, открити в подправките: микробиални и мръсни.

Защо е важна идентификацията на замърсителите?

Отвъд общия смущаващ характер на констатациите на FDA, идентифицирането на замърсителите в подправките е въпрос на обществено здраве.

Невъзможността за наблюдение и регулиране на подправките е причинила близо две хиляди смъртни случая в света от 1973 до 2010 година. Четиринадесет огнища на хранителни болести са съобщени по целия свят поради патогенно замърсени подправки и в резултат на това са съобщени 1946 души, бяха хоспитализирани и двама души загинаха.

Центровете за контрол на заболяванията в САЩ (CDC) съобщават, че около 1.2 милиона американци са инфектирани със Salmonella всяка година и около 400 от тези хора умират в резултат на инфекцията. Чрез идентифицирането на замърсителите, микробиални и замърсени, намерени в вносните подправки, регулаторните агенции са в по-добра позиция да защитават населението от бъдещи огнища на хранителни болести.

Потенциални бъдещи възможности за смекчаване и контрол

FDA смята, че модифицирането на вече съществуващите техники за борба с замърсените подправки може да се окаже ефективно и оттогава предостави допълнителни методи за превенция за употреба в бъдеще, включително:

Първична продукция:

Разпределение и съхранение:

Първична и вторична обработка:

Търговия на дребно / краен потребител:

Общи методи:

За повече информация относно констатациите на FDA, Проектът Рисков профил за патогени и филета в подправките може да бъде разгледан в неговата цялост тук .

Източници

Дорен, Джейн М. Ван, Дария Клайнмер, Томас С. Хамак и Ан Уестърман. "Разпространение, разнообразие на серотипа и антимикробна устойчивост на салмонела при вноса на подправки, предлагани за влизане в САЩ, ФГ2007-ФГ2009". Microbiology Food 34.2 (2013): 239-51

"Проект за рисков профил: патогени и филе в подправките." Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ. 2013.