Рязка рана да си ролите Пилатес или Йога мат, за да го поддържат чисти

Съвети за поддържане на матката чиста

Тук е рана за валцуване на Пилатес и йога постелки по начин, който ще запази горната повърхност чиста, и няма да направи гънка в мат.

Не би ли било хубаво, ако винаги поставяме нашите пилатес и йога постелки на чисти повърхности? Разбира се, но ние не упражняваме в хирургически театър (поне повечето от нас не са). Дори и най-чистата зала за фитнес, студио или тренировка има гънки и микроби, които ще се придържат към долната страна на нашите постелки.

След това навивате йога матката от единия край на другия край, както се вижда на снимката. Това няма да свърши добре. Всеки път, когато преобръщате рогозката си от единия край на другия край, вие плъзвате пясък и невидими парчета и мръсотия върху чистата работна повърхност на матрака.

Как да превъртите пилатес и йога мат, за да го почистите

Този съвет е за тънките йога постелки, които много от нас също използват на твърди, подплатени повърхности за Пилатес.

  1. Когато матката ви е поставена настрани, хлабаво я сгънете, така че горният край е на инч или два по-къси от дъното. Чистата горна повърхност е в средата. Не сгъвайте сгънатия край. Нека да има въздушно мехурче от два инча или два в прегънатия край.
  2. Започнете от свободния сгънат край и се преобърнете оттам.
  3. Поставете матката си нагоре. Ще има малка секция в края, където ще бъде изложена вътрешната страна, но в по-голямата си част цялата горна повърхност на вашата мат - частта, върху която работите, ще остане чиста.
  1. Подложката ви ще се сгъсти почти толкова сигурно, колкото ако го завъртите докрай. Още по-добре, поп в мат чанта.

Почистване на пилатес или йога мат

Ако сте във фитнес залата или в студиото, вероятно трябва само да хванете бутилката спрей, която те са поставили за вас, и да изплюете матката си. Но е, че правилното нещо, което трябва да направите?

Какво има в тази бутилка? Йога експерт Ан Пизар обяснява как да почистите рогозките въз основа на това, от което са направени и колко често трябва да почиствате рогозката си.

Още Мат Съвети